Diari Més

Política

La CUP no assistirà al ple de la Diputació pel vet d'una moció proreferèndum

La moció censurada vol garantir que els ciutadans del Baix Penedès, el Camp i les Terres de l'Ebre puguin votar el proper 1 d'octubre

El diputat

La CUP no assistirà al ple de la Diputació pel vet d'una moció proreferèndumCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat provincial de la CUP, Edgar Fernández, ha anunciat que no assistirà al Ple de la Diputació de Tarragona de demà divendres pel vet d’una moció proreferèndum. Concretament el president Josep Poblet (PDeCAT) ha censurat una moció de la formació cupaire per garantir que els ciutadans del Baix Penedès, el Camp i les Terres de l’Ebre puguin votar el proper 1 d’octubre.

Fernández ha exposat que en rebre l’ordre del dia del ple previst per demà divendres

«havia desaparegut la moció sense previ avís i sense cap mena d'informació al respecte». També ha assegurat que no és una situació nova, ja que afirma que Poblet ha censurat fins a tres mocions de la CUP des que va entrar a la formació. «Aquesta actitud de la presidència constitueix una autèntica anomalia democràtica», ha sentenciat el diputat provincial de la formació independentista, que considera que la CUP pateix «una situació de bloqueig» a la Diputació «per part del grup majoritari i el seu president».

Per altra banda, Fernández també ha exposat que no entén que la Diputació de Tarragona, presidida per un membre del PDeCAT, «no sols no doni suport al referèndum, sinó que fins i tot no es permeti que aquest tema es pugui debatre al Ple». En aquest sentit, el cupaire ha apuntat que «si algú no està d'acord amb el que està fent el seu partit, la decisió lògica seria que se n'apartés o que l'apartessin», ja que «per poder tirar el referèndum endavant cal el compromís del tots els càrrecs electes».

tracking