Diari Més

La Canonja dóna llum verd a la compra d'edificis de la Cooperativa

A partir del pròxim dilluns els socis afectats per la fallida de la secció de crèdit podran començar a recuperar part dels estalvis

Imatge del Ple celebrat dijous a la tarda.

La Canonja dóna llum verd a la compra d'edificis de la CooperativaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A partir del pròxim dilluns, els socis afectats per la fallida de la secció de crèdit de la Cooperativa Agrícola de la Canonja podrien començar a recuperar part dels seus estalvis bloquejats. El ple de l’Ajuntament, ha aprovat, amb l'abstenció de la CUP, el plec de condicions que regulen el procés de compra dels dos immobles de la Cooperativa Agrícola per un importa d’1.250.000 euros, diners que serviran per cobrir bona part del forat econòmic de l’entitat, que ascendeix vora els tres milions d’euros.

«Després d’anar al notari ja es podria començar a fer el retorn d’una part dels diners. El primer que farà l’Ajuntament serà pagar a Hisenda la hipoteca que té sobre la finca i, la resta, es posarà de seguida a disposició per començar el retorn dels diners, al voltant d’un 43%», assegurava ahir l’alcalde canongí, Roc Muñoz.

Aquest retorn serà supervisat per l’interventor de l’Ajuntament, fent així efectiva una de les condicions imposades per la compra del patrimoni de l’entitat, és a dir, l’edifici de la Cooperativa Agrícola i el de la secció de crèdit.

Un dels aspectes en aquesta operació, que ahir també va comptar amb el vistiplau del plenari, és l’ajornament del retorn del saldo del dipòsit que l’Ajuntament mantenia a la Secció de Crèdit de la Cooperativa, la qual cosa permet que la resta d’impositors puguin recuperar un percentatge més elevat dels seus estalvis.

«L’Ajuntament entén que ha de ser ‘bon minyó’ i que ha de cobrar l’últim, però per això s’exigeixen un mínim de garanties», subratllava Roc Muñoz.

Els 1.250.000 euros de la compra dels edificis per part de l’Ajuntament se sumaran als 250.000 euros que pagarà Unió de Cooperatives per l’adquisició de la maquinària de la canongina. La cooperativa negocia ara la col·locació dels crèdits que tenia concedits –per valor de poc més d’1.100.000 euros– amb una entitat bancària. Per cobrir el forat econòmic que ha provocat la fallida, «el 20% restant, es retornarà en deu anys».

Espais municipals

«Encara no sabem quina utilitat donarem als edificis adquirits de la Cooperativa. Un és una gran nau on es podria situar la brigada, per exemple. L’edifici de la secció de crèdit cau just davant l’Ajuntament i, per tant, és fàcil pensar que servirà per ubicar-hi algunes oficines o serveis», deia Muñoz qui afegia que «ens agradaria no haver passat aquest tràngol i que la Cooperativa Agrícola continués la seva activitat»

tracking