Diari Més

Societat

Valls ja té cervesa artesana pròpia

El 5% dels beneficis de la venda de La Vallenca es donarà a les dues colles castelleres locals

Oriol Montserrat i Pol Martin, creadors de La Vallenca.

Valls ja té cervesa artesana pròpiaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Valls està d’estrena. Aquest estiu s’ha començat a distribuir per bars, restaurants i botiges de la ciutat La Vallenca, una cervesa artesana que els seus productors defineixen com «a clara i versàtil, de tonalitat groguenca brillant, amb gust suau de llúpol que li aporta caràcter i complexitat».

La Vallenca és l’aventura empresarial de dos joves emprenedors, Pol Martin i Oriol Montserrat, que després de tres anys treballant amb la seva empresa especialitzada en la distribució i assessorament de begudes premium, van decidir omplir un buit de mercat que tenien ben localitzat: el de la cervesa artesana amb unes característiques que la fessin atractiva per a tots els públics. «El consumidor de cervesa artesana és minoritari. Hi ha moltes persones que no s’hi atreveixen perquè les troben molt llupolades, amb un sabor de vegades massa estrident. Per això, amb la idea de desmarcar-nos i arribar al màxim públic possible, vam escollir l’estil Kölsch, una varietat de cervesa gastronòmica que permet ser degustada a qualsevol hora del dia», detalla Pol Martin.

El component femení està també present a l’etiqueta, obra de la vallenca Maria Armengol, i que mostra una castellera amb el campanar de fons. Els promotors de la beguda no s’havien posat com a objectiu convertir-se en la cervesa dels castellers, però sí que tenien molt clar que volien teixir un vincle amb les colles locals. Per aquest motiu, el 5% dels beneficis obtinguts amb la venda de La Vallenca es donaran, repartits al 50%, a les dues colles de Valls. Pol Martin explica que el fet de posar una castellera a l’etiqueta va ser consensuat amb els castellers locals, però que precisament per això, van tenir molta feina a trobar un color que no es pogués relacionar amb cap de les prop de seixanta colles que hi ha a tot Catalunya.

La donació d’aquest 5% es farà efectiva a finals d’any, quan es pugui fer balanç i recompte dels guanys originats pel producte, que de moment està funcionant molt bé, fins al punt que en alguna ocasió els productors ja s’han quedat sense estoc. La clau de l’èxit, detalla Martin, rau en el fet que es tracta d’una cervesa suau, que incorpora les virtuts de la cervesa artesanal, però sense allunyar-se de les de consum més habitual: «té una baixa graduació alcohòlica, del 5%, i resulta molt suau. Hi ha qui tasta cerveses artesanes i no els acaben de convèncer perquè no els recorden la cervesa que beuen habitualment. La Vallenca, en canvi, te la pot arribar a recordar, però mantenint l’essència d’una artesana. Té un tast complexe, i està pensada per a seduïr al consumidor, per repetir, fins al punt de convertir-la en la ‘seva’ cervesa».

La Vallenca s’elabora a Alcover, però els seus creadors ja estan valorant com acostar l’obrador a la capital de l’Alt Camp. Pel que fa a la distribució, ara per ara només es pot trobar a Valls. A Facebook i Instagram hi ha informació sobre els punts de distribució i venda.

L'etiqueta és obra de Maria Armengol.

Valls ja té cervesa artesana pròpiaCedida

tracking