Diari Més

Societat

Els bessons malaguenys Montoro paren a Altafulla abans de seguir fins a Copenhaguen

Els germans van des de Màlaga fins a la capital danesa en bicicleta per participar a una prova Ironman

Els germans van aprofitar per fer turisme pel municipi del Tarragonès.

Els bessons malaguenys Montoro paren a Altafulla abans de seguir fins a CopenhaguenAjuntament d'Altafulla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els germans bessons Kiko i Jorge Montoro, de Màlaga, van parar aquest dimarts a Altafulla fent un stop en la ruta que els durà fins a Copenhaguen en bicicleta. Recorrent poc més de 3.400 quilòmetres, els germans tenen previst realitzar l'aventura en un mes. Van sortir de la localitat malaguenya de Torre del Mar i, quan arribin a la capital de Dinamarca, el 20 d'agost, tenen previst participar en una prova d'Ironman.

El passat 20 de juliol van partir des de Torre del Mar, nucli urbà que pertany al municipi de Vélez-Málaga, i dimarts van arribar a Altafulla on, des de l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament, se’ls va rebre amb material de promoció de la vila i se’ls va organitzar una visita guiada per la Vila Closa i un viatge amb el trenet turístic. Els germans Montoro tenen una estreta relació amb Joan Ceperuelo, veí d’Altafulla.

Els bessons, de 37 anys, són veïns de Torre del Mar i naturals de Vélez-Màlaga. La seva unió especial els ha portat a viure vides paral·leles. Tots dos són professors d'Educació Física i treballen en instituts de Màlaga capital. Malgrat que la seva vida esportiva l'han dedicat majoritàriament a competir en vòlei platja a nivell nacional, actualment i des de fa dos anys i mig, militen al Club Esportiu Axarlón, i competeixen en curses d'atletisme, trail i triatló, i la seva especialitat són les llargues distàncies.

Tots dos han realitzat diversos Ironman i, en aquest cas, Kiko va fer un repte cicloturista durant un mes al costat d'un altre company del club des d'Istanbul fins a Gibraltar. Han estudiat el mateix, tenen la mateixa professió, estan muntant una empresa junts, els agrada fer els mateixos reptes esportius, i fins i tot, tots dos van ser diagnosticats el 2013 d'un tumor ependimal a la fossa posterior del crani. Tots dos van ser operats el 2014 de forma reeixida dels tumors ependimals que tenien al voltant del bulb raquidi i el quart ventricle, però al novembre de 2016, Kiko va haver de ser novament intervingut, i va ser durant la recuperació a l'hospital, quan es va començar a gestar la idea d'aquest repte, molt especial per als dos.

Entrenant-se durant el camí

Ja inscrits a l'Ironman de Copenhaguen que se celebrarà el 20 d'agost, no se'ls va ocórrer altra cosa que anar en bicicleta des de Torre del Mar, sortint just un mes abans de la prova, el 20 de juliol. La distància del recorregut supera els 3.400 km. Es tracta d'un doble repte, combinant el repte cicloturista de 3.400 km i l'Ironman (3,8 km natació + 180 km ciclisme + 42 km cursa en un sol dia). Segons han ironitzat tots dos, «més que cicloturisme, és un nou concepte, triaturismo», ja que a mesura que van desplaçant-se d'unes ciutats a altres en bicicleta, han de fer curses a peu on aprofiten, com a Altafulla, per fer turisme a les ciutats que van travessant, i entrenaments de natació buscant platges, llacs i piscines. Així poden completar l'entrenament de cara a la prova del 20 d'agost a la capital danesa, on aspiren a millorar les seves marques en aquesta distància.

Els germans van aprofitar per fer turisme pel municipi del Tarragonès.

Els bessons malaguenys Montoro paren a Altafulla abans de seguir fins a CopenhaguenAjuntament d'Altafulla

tracking