Diari Més

Judicial

El Govern denunciarà la Guàrdia Civil i el jutge per la «vulneració dels drets» de Nin

Turull assegura que Nin té la condició «d’investigat policial» i critica que hi hagi una «causa general» contra tots els favorables al referèndum

Pla mig del portaveu del Govern, Jordi Turull, en roda de premsa.

El Govern denunciarà la Guàrdia Civil i el jutge per la «vulneració dels drets» de NinACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de la Generalitat denunciarà el jutge i la Guàrdia Civil que han citat i interrogat aquest dimecres el secretari general de la Presidència, el tarragoní Joaquim Nin. El conseller i portaveu del Govern, Jordi Turull, ho ha explicat tot detallant que ha donat ordres als serveis jurídics centrals –que depenen del seu departament- perquè interposin la denúncia per haver-se «vulnerat els drets» de Nin.

Segons Turull, l’han citat com a testimoni en la causa del ‘cas Vidal’ però per «haver estat qui va signar l’ordre de compra del domini web PacteNacionalPelReferendum.cat». El conseller de la Presidència, però, assegura que a mig interrogatori de la Guàrdia Civil li han comunicat que passava a tenir la condició «d’investigat policial per sedició i han seguit fent-li preguntes sense el seu advocat». Per al conseller, això i «que es vegi immers en tota una causa que no té res a veure amb la compra del domini web» suposa una clara «vulneració dels seus drets» i demostra que s’ha iniciat «una causa general» contra els partidaris del referèndum. Turull, a més, ha avisat que el Govern «defensarà responsables polítics i servidors públics» igualment amb més denúncies si se segueix amb aquest tipus de citacions i accions policials i judicials.

tracking