Diari Més

Societat

Salou dóna 24 tones de roba usada a Humana el primer semestre del 2017

Representa un increment del 10% respecte el mateix període de l’any passat

Humana Fundación Pueblo para Pueblo té instal·lats 19 contenidors a Salou.

Salou dóna 24 tones de roba usada a Humana el primer semestre del 2017Ajuntament de Salou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 24.326 kg de roba usada són els que els ciutadans de Salou han donat a Humana Fundación Pueblo para Pueblo el primer semestre d'aquest 2017. Aquesta xifra confirma la tendència a l’alça de la reutilització del residu tèxtil, per sobre del vidre, el paper i el plàstic, i a més ha suposat un estalvi de 77 tones de CO2 a l’atmosfera. Les donacions a Salou representen un augment del 10,3% respecte el mateix període de l’any anterior (22.055 kg).

Humana té instal·lats 19 contenidors al municipi. Els ciutadans poden dipositar-hi la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzen, i Humana els dóna una segona vida. A Catalunya, l’entitat sense ànim de lucre ha recollit 2.430 tones de gener a juny, un 4,58% més que al mateix període de l’any anterior (2.324 tones).

30 anys reutilitzant roba

La fundació va ser pionera a Catalunya en la recollida i preparació per a la reutilització de roba usada: va iniciar-ne l’activitat a l’agost de 1987 amb contenidors de fusta, substituïts posteriorment pels actual metàl·lics. En 30 anys de recollida selectiva, s'han recuperat 276.144 tones de roba a Espanya, l’equivalent a omplir més de quatre vegades el Camp Nou. Són peces que majoritàriament estaven en bon estat i Humana n’ha pogut allargar la vida útil per a donar-les una finalitat social i promoure al país la protecció del medi ambient.

Les peces dipositades als contenidors d’Humana són traslladades a la planta de classificació. El destí del 62% de roba és, a Espanya, la reutilització: el 13% es destina a les botiguessecondhandi el 49% es tracta de roba i sabates de qualitat que s'exporten a Àfrica per a ser venuda a preus baixos a comerciants locals. El 6% es destina a valorització energètica, el 28% del tèxtil classificat es destina a reciclat, i el 4% correspon a d’altres productes (plàstic, cartró, RAEE) que es posen en mans de gestors autoritzats.

tracking