Diari Més

Societat

Energia, llums, càmera... i acció!

61 joves participen en un projecte de cinema social impulsat per voluntaris Repsol de Tarragona

Els participants al programa EnergiaNaccion a la Gala d'entrega de premis a Vila-seca.

Energia, llums, càmera... i acció!Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El programa EnergiaNaccion va premiar, el passat 14 de juliol, tres joves adolescents pels seus curtmetratges de temàtica social. La gala d’entrega de guardons era la culminació d’un projecte que es va iniciar el passat mes d’abril a Vila-seca i que tenia un objectiu ambiciós: l’empoderament dels joves per tal de desenvolupar el seu talent alhora que reflexionaven sobre si mateixos i el seu entorn.

Al darrere d’aquest programa hi ha la Fundació Repsol, qui el passat mes de desembre va convocar un concurs d’emprenedoria social entre els treballadors del complexe de Tarragona. De tots els projectes presentats se’n van seleccionar tres, un dels quals és EnergiaNaccion, i que consistia en un taller-concurs de curtmetratges de contingut social adreçat a joves. Al darrere de la iniciativa hi ha Voluntaris Repsol, un grup de persones que s’ha encarregat de la direcció i gestió del projecte. La Fundació privada EnXarxa el va implementar en col·laboració amb l’Ajuntament de Vila-seca, que va cedir el seu Espai Jove per dur-lo a terme.

Quan EnergiaNaccion es va posar en marxa s’hi van apuntar una vuitantena de joves, dels quals han arribat fins al final seixanta-un. Durant tres mesos el grup ha assistit a tallers de gravació, muntatge i edició, i ha aconseguit realitzar fins a 14 curtmetratges. Miguel Guerrero, un dels organitzadors voluntaris del projecte, mostrava la seva satisfacció no només amb el resultat aconseguit sinó també, i sobretot, amb el fet que la iniciativa hagi aconseguit motivar els adolescents: «Els joves han escollit els temes, els han treballat, els ha produït i, sobretot, han acabat els projectes, que és el que més ens preocupava, que poguessin veure que, si s’esforcen i arriben fins al final, poden aconseguir coses que semblen molt difícils».

En el desenvolupament del projecte els Voluntaris Repsol han comptat també amb la col·laboració de professionals del territori, com és el cas del reusenc Daniel Villanueva, director de l’Escola de Cinema de Reus i nominat als Oscars en la categoria de Millor curtmetratge, qui va impartir la lliçó inaugural.

Els tres curts premiats a la gala, que es va celebrar a l’Auditori Alcalde Josep Malapiera de Vila-seca, van ser La música del silenci, que tractava sobre la discapacitat i l’amistat, Over&Over, sobre l’assetjament escolar i la consciència, i Intro, un curt que girava al voltant de la capacitat de lluitar pels somnis. Els guanyadors van rebre entre 150 i 400 euros per realitzar activitats d’oci.

Miguel Guerrero assegura que la voluntat és que el programa pugui tenir contiunïtat en el futur, i que potser ho farà adoptant altres formes, com la literatura o els videojocs. A més, es buscarà treballar amb joves de centres amb alta diversitat i en situacions complexes, així com obrir el programa a altres empreses del territori. Els curtmetratges es poden visionar a la pàgina web www.energianaccion.org

Els membres de l'equip promotor de la iniciativa.

Energia, llums, càmera... i acció!Cedida

tracking