Diari Més

Mobilitat

Montblanc talla l'entrada a l'AP-2 per reclamar la represa de l'A-27

El territori demana el túnel del Coll de Lilla

Desenes de persones demanant la represa del túnel del Coll de Lilla, ahir a la tarda.

Montblanc talla l'entrada a l'AP-2 per reclamar la represa de l'A-27@6qbenet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 200 persones van tallar ahir a la tarda la carretera a Montblanc per reclamar la represa de les obres del túnel del Coll de Lilla, que ha de connectar l’Alt Camp amb la Conca de Barberà a través de l’A-27.

La protesta es va iniciar a la rotonda d’accés a l’AP-2 a les sis de la tarda, moment en el qual va caure un fort xàfec, però que no va impedir que fessin sentir la seva reivindicació. La demanda coincideix amb un repunt d’accidents mortals en el conjunt de carreteres de la zona, on, amb deu dies, han mort sis persones, les dues darreres, ahir mateix a la C-14 a Alcover. L’alcalde de Montblanc, Pep Andreu, va demanar que Foment deixi de banda excuses i reprengui les obres i apuntà que els portaran davant la Justícia cada cop que hi hagi una víctima mortal a l’entorn. A la concentració hi van participar alcaldes, transportistes, sindicats i representants de Juneda o les Borges Blanques, que també van demanar el rescat de l’AP-2 entre Montblanc i Lleida.

Andreu va explicar que van decidir iniciar la mobilització després de dos mesos d’obres paralitzades al Coll de Lilla. «Ho confirmo, que hi vaig cada dissabte i tenen allà dos camions de ferralla i encara els hi prendran», va dir irònicament Andreu, que afegí: «Això és intolerable».

Segons l’alcalde, les obres podrien quedar paralitzades durant un any per un cúmul d’arguments que el territori considera injustificat. «Ara diuen que hi ha les argiles, però les argiles saben que hi eren des del 2003; ara s’han inventat que hi ha les pissarres toves. Jo aquest concepte geològic encara no sé quin és», va afegir Andreu, que reivindicà que es posi en marxa la perforació del Coll de Lilla i que s’estudiï de quina manera immediata es poden alliberar els peatges de Montblanc a Lleida i de les Borges a Lleida. «Tot és compatible», va considerar.

tracking