Diari Més

Festivitat

Riudecanyes viu la Festa Major amb música i activitats refrescants

Els tret de sortida es donarà el dia 28 però aquest cap de setmana ja està carregat d’actes previs

Imatge d'arxiu de la Travessia d'Artilugis Flotants que es fa al pantà de la localitat.

Riudecanyes viu la Festa Major amb música i activitats refrescantsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Riudecanyes enceta aquest cap de setmana els actes previs de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén. Si bé els actes més destacats es concentraran a partir d’avui i durant tota la setmana vinent, el cert és que el municipi té activitats programades fins ben entrat l’agost, que animaran les jornades estiuenques. La projecció de l’òpera Il Trovatore de Verdi des del Liceu i una Gimcana per adults donaran el tret de sortida als actes. Dissabte es viurà un de les propostes més destacades amb el Concert de les Espelmes que omplirà la Plaça de música jazz. Aquest concert és solidari a i no és l’única activitat amb fins solidaris que s’ha organitzat. Així doncs, el dijous 27 de juliol es farà una jornada de donació de sang i la cinquena sardinada solidària a favor de la Lliga contra el Càncer.

La Festa Major començarà oficialment el divendres 28 amb la repicada de campanes cridant a la Festa Major, el correfoc, el pregó —que enguany va a càrrec del Director General de Turisme, Octavi Bono—, i l’encesa de la Tronada en honor als patrons de la vila. L’Orquestra Taxman posarà el punt final a la primera gran nit de festa amb el Gran Ball de Nit. Durant els dies de festa, seran diverses les formacions musicals que pujaran a l’escenari de la pista de l’escola per posar ritme a les nits riudecanyenques. Així doncs, l’endemà dissabte l’orquestra Nova Saturno serà l’encarregada d’amenitzar el concert i ball de Festa Major. Diumenge 30, serà el torn de les havaneres del Grup Ultramar. I ja a l’agost, un altre escenari, la piscina municipal, acollirà una de les festes més mítiques dels estius a Riudecanyes, la Festa Hawaiana, que enguany arriba a la 10a edició amb més ritme i marxa que mai. Per celebrar la festivitat de la Mare de Déu d’agost, Riudecanyes també comptarà amb un concert, que en aquesta ocasió anirà a càrrec de l’orquestra Moonlight. Un dels actes de fi de festes d’estiu serà la 27a edició de la Nit de Gresca a la Fresca, una festa on s’ofereixen actuacions de playback d’artistes nacionals i internacionals.

Però no tot és música i concerts a la Festa Major de Riudecanyes. I és que es duran a terme diverses activitats de caràcter lúdic i esportiu que faran activar a tots els presents. A banda de la gimcana per adults, el pròxim dissabte 29 s’instal·larà un tobogan d’aigua gegant a les Glaneres, de 100 metres de llargada, sobre el qual es podrà lliscar i remullar-se. En aquest espai, també es farà la festa de l’escuma. Una de les activitats que genera més expectació és la Travessia d’Artilugis Flotants que es realitza al Pantà de Riudecanyes i que enguany arriba a la dissetena edició.

Aquells que vulguin fer activitats de muntanya, tenen dues propostes d’allò més interessants. D’una banda, demà es fa una cronoescalada a Santa Bàrbara, anomenada Escornalbou Beertical. L’activitat començarà des de l’Argentera i els participants podran gaudir de menjar, begudes i piscina. L’altra proposta és la Caminada de la Baronia d’Escornalbou, que es farà el 5 d’agost i que enguany arriba a la 9a edició. En aquest cas, l’activitat començarà i acabarà a Duesaigües.

La cultura i el cinema també ocupen una part del programa amb activitats diverses com la inauguració de l’Exposició d’Artistes Locals, que es farà diumenge a la tarda. La mostra, que es podrà veure fins al 6 d’agost, inclou peces de diferents disciplines creades per artistes riudecanyencs. Pel que fa al cinema a la fresca, hi haurà projeccions de films d’estils diversos. Així doncs, es passarà Villaviciosa de al lado (26 de juliol), ¡Canta! (31 de juliol), Belleza Oculta (31 de juliol) i La La Land. La Ciudad de las Estrellas (18 d’agost).

tracking