Diari Més

Veïns del Vendrell reclamen que el consistori reculli animals del carrer

S’ha iniciat una recollida de firmes, que ja sumen 1.739, i es presentarà una instància a l’Ajuntament per cercar una solució

Imatge d'un gat que fa un parell de setmanes estava al carrer i ara es recupera d'una peritonitis.

Veïns del Vendrell reclamen que el consistori reculli animals del carrerCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns del Vendrell han decidit denunciar públicament «el deficient servei de recollida d’animals que es troben a la via pública», segons afirma Cora Martí, un problema que, tal com destaca, «no és d’ara, sinó que ve d’anys enrere». «Veus un gos abandonat, truques a la Policia Local i et diuen que el refugi d’animals municipal està ple i que no es fan càrrec de més animals. I això és tot, com que no hi ha espai, ningú retira aquell animal que està abandonat al carrer», es lamenta Martí.

La situació va donar peu a què alguns veïns creessin fa un temps un grup de WhatsApp per gestionar entre particulars la trobada i recollida d’animals. Ara, però, Cora Martí vol anar més enllà i aconseguir que l’Ajuntament del Vendrell es faci totalment responsable de la qüestió. És per aquest motiu que ha iniciat una recollida de firmes a través de la plataforma change.org, una campanya que està tenint una molt bona rebuda. I és que ahir a la tarda, el número de signants ja arribava als 1.739, una xifra assolida en sis dies, a més de comptar amb el suport de diverses associacions.

Paral·lelament, Cora Martí explica que està recopilant informació i totes aquelles normatives que tinguin a veure amb la protecció d’animals per elaborar una instància, document que es lliurarà a l’Ajuntament del Vendrell juntament amb les firmes de suport. «Entenc que el refugi estigui ple, però això no és excusa perquè ningú vagi a recollir els animals abandonats, i aquesta responsabilitat no és dels ciutadans, sinó de l’Ajuntament i la Policia Local», esgrimeix Martí. És per això que reclama que s’ampliïn les instal·lacions destinades a l’acollida d’animals que es trobin a la via pública o, d’altra banda, que s’estableixin convenis amb gosseres d’altres municipis.

L’Ajuntament ho nega

Per la seva banda, el regidor de Governació, Serveis Socials i Protecció Animal, Rafel Gosálvez, nega els fets i afirma que «mai s’ha desatès un animal abandonat». «És cert que el refugi ha estat desbordat en alguns moments, però mai s’ha deixat un gos al carrer. Si les gàbies estan plenes, es porten els animals a les dependències de la Policia Local», afirma Gosálvez. En aquest sentit, el regidor recorda que el Vendrell no disposa d’una gossera municipal, sinó d’un refugi de transferència de gossos abandonats amb capacitat per a 14 gossos. En aquest espai, els animals hi poden estar una vintena de dies, fins que es localitza el seu propietari o, d’altra banda, es transfereix l’animal a algun centre especialitzat de la zona.

Martí, però, recorda múltiples ocasions en les quals s’ha trobat directament amb la negativa de la Policia Local de recollir un animal abandonat. És el cas del seu gos, trobat dos anys enrere sol a la via pública, a la zona del Francàs. Després de fer la trucada corresponent i davant un «no» per resposta, va decidir quedar-se’l. D’altra banda, també recorda l’última negativa. Va ser fa un parell de setmanes, quan es va trobar al carrer un gat que no estava sa.

«Cridava de dolor, vaig trucar la Policia Local, van dir que no podien agafar-lo per manca d’espai i al final vaig localitzar una clínica, on van detectar que tenia peritonitis. Ara s’està recuperant», narra Martí.

tracking