Diari Més

Premien l'estudiant cambrilenc Marc Rodríguez als App Awards pel seu prototip de mirall interactiu

El jove, de 18 anys, forma part del programa Microsoft Student Partner

Marc Rodríguez, a la dreta, amb el prototip de mirall amb què ha guanyat el certamen.

Premien l'estudiant cambrilenc Marc Rodríguez als App Awards pel seu prototip de mirall interactiuCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estudiant cambrilenc Marc Rodríguez, de 18 anys i participant del programa Microsoft Student Partner, ha estat guardonar als App Awards del programa mSchools de GSMA pel seu prototip de mirall interactiu. Es tracta d’un projecte anomenat SMirror que el jove ha desenvolupat a partir del seu treball de recerca realitzat a segon de batxillerat. En el treball només hi figurava la idea principal i la viabilitat del projecte, però un cop acabat, van animar-lo a continuar i millorar el dispositiu per presentar-lo al concurs, que es realitza cada any a Barcelona.

sMirror és un dispositiu interactiu que pretén donar la solució a un problema molt comú: la falta de temps. La seva funció principal és recordar alertes i avisos, tot i que el dispositiu també pot interactuar amb la persona mitjançant un assistent personal que es controla amb la veu. Consisteix en un monitor acoblat a un mirall que només deixa passar les imatges si estan retroil·luminades. D’aquesta manera només deixarà passar la informació del monitor sense perdre l’efecte reflectant. El dispositiu es completa amb una Raspberry Pi i un kit de perifèrics. La part del software ha estat dissenyada en JavaScript degut a les facilitats del llenguatge per aquest tipus de projecte.

Rodríguez, que vol estudiar enginyeria, s’ha proposat, un cop guanyat el concurs, reprendre el projecte per tal d’assolir nous objectius. Entre ells hi consten el de reescriure tot el codi per fer-lo compatible amb Windows 10 IoT i crear una aplicació per gestionar el dispositiu de forma més intuïtiva. Per altra banda també vol aconseguir fer el dispositiu més estètic.

tracking