Diari Més

La unitat canina ERIE de Creu Roja farà un simulacre a la platja Llarga de Roda

L’equip està format per gossos de fins a 17 races i els seus guies i el seu objectiu és trobar persones desaparegudes

Els gossos de la unitat rastregen la persona desapareguda a partir d'un objecte que hagi estat en contacte amb ella.

La unitat canina ERIE de Creu Roja farà un simulacre a la platja Llarga de RodaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cos de voluntariat de Creu Roja farà, el proper dilluns a les 11h, un simulacre amb els seus equips de recerca i rescat canins. Serà al costat de la caseta de socorrisme de la platja Llarga de Roda de Berà.

L’objectiu de la unitat canina ERIE és trobar persones desaparegudes en qualsevol entorn i circumstància, ja sigui en situacions puntuals o bé en grans desastres naturals. L’equip, format per gossos de fins a 17 races diferents i els seus guies, està configurat per donar resposta tant a nivell nacional com internacional. Els guies són voluntaris de la Creu Roja formats en primers auxilis i que compten amb un equip de comunicacions portàtil.

El fet que hi hagi gossos de diverses races permet aprofitar les habilitats específiques de cada animal per trobar les persones desaparegudes. El rastreig utilitza el mètode Ercbuli, que se centra principalment en seguir el rastre de la persona desapareguda partint d’un objecte, roba, sabata o qualsevol element que hagi estat en contacte amb ella.

La platja Llarga ja va acollir la presentació de la unitat canina ERIE fa dos estius. En vista de l’èxit, la unitat ha volgut tornar-hi per continuar la seva demostració amb noves proves per als animals.

tracking