Diari Més

Benestar social

Vuit joves extutelats tarragonins han rebut ajudes per continuar els estudis reglats

Acte de reconeixement als joves que han completat el programa, que impulsa l’Obra Social ”la Caixa”.

Alguns dels joves pàrticipants en el programa amb la consellera i el

Vuit joves extutelats tarragonins han rebut ajudes per continuar els estudis reglatsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, i el director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Jaume Giró, han presidit aquest dimecres un acte de reconeixement a joves extutelats que han participat en el programa de suport econòmic a aquest col·lectiu impulsat per l’Obra Social ”la Caixa”.

El projecte s’adreça a joves d’entre 18 i 24 anys que han estat tutelats per l’Administració. L’objectiu de la iniciativa és donar-los suport mentre continuen la formació reglada, un cop finalitzada la tutela en arribar a la majoria d’edat.

Un total de 157 nois i noies han format part d’aquest programa des que es va posar en marxa, l’any 2009. D’aquests 157 participants, el 58% són noies i el 42% són nois. Pel que fa a la distribució segons l’origen, el 53% són estrangers i el 47% tenen nacionalitat espanyola.

A Tarragona, un total de vuit joves han pogut continuar la seva formació més enllà dels estudis obligatoris durant l'última edició del programa (2016-2017).

Els participants reben una prestació de 519,12 euros al mes mentre cursen els estudis que han escollit. Si la formació s’allarga més d’un any, la prestació preveu pròrrogues de 12 mesos renovables fins a acabar els estudis, o bé fins que es compleixin 25 anys. La formació cursada pels participants inclou des d’ESO fins a estudis universitaris, passant per cicles de grau mitjà i superior i batxillerat.

L’acte de reconeixement celebrat aquest dimecres també ha servit per renovar el conveni de col·laboració entre l’Obra Social ”la Caixa” i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat en l’atenció a joves extutelats.

tracking