Diari Més

Trànsit

La Coordinadora de Calafell tallarà la C-32 el 28 de juliol i l'11 d'agost

Les entitats veïnals i formacions polítiques demanen que s’adoptin solucions al greu col·lapse que pateix la C-31

La protesta canvia d'escenari per no perjudicar els conductors de la C-31.

La Coordinadora de Calafell tallarà la C-32 el 28 de juliol i l'11 d'agostCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de Calafell realitzaran dos tall de protesta de l’autopista C-32. Ho faran dos divendres, en plena temporada turística, quan l’afluència de vehicles es multiplica a les carreteres de la costa i els veïns dels municipis del Baix Penedès suporten la saturació del trànsit.

Cansats de no obtenir saolucions satisfactòries, la Coordinadora Calafell, que aplega les entitats veïnals i formacions polítiques que lluiten per la supressió dels peatges, ha convocat dos talls de l’autopista C-32, els propers 28 de juliol i 11 d’agost, en els dos casos, a les 8 del vespre. La nova protesta, que té també el suport de la Plataforma per la Mobilitat de Cubelles, es farà a la zona del peatge de Cubelles.

Les entitats convocants denuncien de nou el col·lapse en què es troba la carretera C-31, que travessa pel mig dels municipis, i reclamen a la Generalitat de Catalunya que adopti mesures que afavoreixin l’ús de l’autopista. La coordinadora ha posat l’accent en què, mentre la C-32 està pràcticament buïda, la carretera suporta un trànsit de més de 25.000 vehicles diaris.

Segons la portaveu de la Coordinadora Calafell, Sonia Mirambell, «les converses estan en un punt mort».

L’entitat ha fet arribar, a partits i grups parlamentaris, una proposta formal per alliberar els peatges i fer gratuït el tram d’autopista entre les ciutats del Vendrell i Vilanova i la Geltrú. També ha instat el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat a oferir millores immediates a la mobilitat en aquesta zona del territori, ja que la coordinadora no comparteix la idea de la vinyeta com a única alternativa al sistema de peatges actual.

La Coordinadora també recela de les millores que la Generalitat preveu fer per reduir l’accidentalitat en la carretera C-31. Davant l’anunci d’una inversió d’1,3 milions d’euros per crear més passos de vianants, una nova rotonda i un carril bici que ajudin a reduir la velocitat dels vehicles que utilitzen aquesta travessia, la Coordinadora afirma que aquestes actuacions «empitjoraran l’embús que ja es pateix cada dia aquesta carretera».

Segons la portaveu de l’agrupació, Sonia Mirambell, els talls de la C-31 no estaven ben plantejats: «Quan tallàvem la carretera, estàvem perjudicant els conductors de la C-31, que són els que no utilitzen els peatges, no era just». Per aquest motiu canviaran d’escenari.

tracking