Diari Més

Medi Ambient

L'Ajuntament de Roda de Berà repartirà més de mil cendrers de platja

Els cendrers, que volen evitar que es llancin burilles a la sorra, es poden recollir a les oficines de turisme o a l’estand que s’instal·la a la platja Llarga i a la Pallisseta

El cendrer de platja és un petit recipient de plàstic amb tapa que permet guardar les burilles per tal de llençar-les més tard a les escombraries.

L'Ajuntament de Roda de Berà repartirà més de mil cendrers de platjaAjuntament de Roda de Berà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La regidoria de Medi Ambient i Platges de l’Ajuntament de Roda de Berà repartirà més de mil cendrers de platja amb l’objectiu d’evitar que es llencin burilles a la sorra. Es tracta d’un petit recipient de plàstic amb tapa que permet guardar les burilles per tal de llençar-les més tard a les escombraries, després de la jornada de platja. Els cendrers es poden recollir a les oficines de Turisme o als estans de la regidoria que s’instal·len a la platja Llarga i a la Pallisseta cada quinze dies.

L’estand estarà present, el proper dijous, a la platja de la Pallisseta de 10.30 a 12.30 hores. L’educadora ambiental ofereix informació als usuaris de platges referent a diferents aspectes mediambientals com la qualitat de l’aigua de les platges, les meduses, bones pràctiques per gaudir de la platja, informació sobre la zona dunar Els Madalers, els guardons ISO 14001, EMAS i Bandera Blava, els serveis disponibles, la campanya de recollida d’excrements de gossos, el cens d’animals de companyia, la campanya contra el mosquit tigre, la recollida selectiva de residus i l’estalvi d’aigua i energia, entre d’altres.

Les burilles a la sorra són un dels principals residus que es generen diàriament a les platges, unes restes que estan formades per acetat de cel·lulosa, un derivat del petroli, no biodegradable molt contaminant. Poden trigar dècades en ser degradades en el medi ambient i durant tot aquest temps van alliberant les substàncies que han retingut durant la combustió del cigarret. A això cal afegir l’impacte visual que generen en ser un dels residus més abundants a les platges.

Segons els estudis realitzats, una sola burilla de cigarreta contamina 8 litres d'aigua de mar i els seus components són una amenaça pels ecosistemes marins.

El cendrer de platja és un petit recipient de plàstic amb tapa que permet guardar les burilles per tal de llençar-les més tard a les escombraries.

L'Ajuntament de Roda de Berà repartirà més de mil cendrers de platjaAjuntament de Roda de Berà

tracking