Diari Més

Més de 500 geganters i grallers es reuniran a l'Espluga pel 10è aniversari dels Gegants Neolítics

La trobada tindrà lloc el proper dissabte 22 de juliol, en la qual hi participaran una quarantena de gegants

Imatge d'arxiu dels Gegants Neolítics Gorg i Spluc en una cercavila.

Més de 500 geganters i grallers es reuniran a l'Espluga pel 10è aniversari dels Gegants NeolíticsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Gegants Neolítics de l’Espluga de Francolí, Gorg i Spluc, enguany estan d’aniversari. Ja fa 10 anys des que aquests elements del seguici festiu van néixer per donar a conèixer el passar prehistòric del municipi, conegut per les seves coves, a través de la cultura popular. Per celebrar-ho, es durà a terme una gran trobada gegantera a l’Espluga en què hi participaran més de 40 gegants i més de 500 geganters i grallers d’arreu de Catalunya.

La trobada, que s'inclou en el programa de la Setmana de la Joventut que organitzen l'Ajuntament de l'Espluga, l'Associació Juvenil Auvënguen i el PIJ Francolí, tindrà lloc el 22 de juliol. En ella hi assistiran figures d’arreu de Catalunya, la majoria de poblacions que els gegants Gorg i Spluc han visitat en els seus 10 anys d’història. Els gegants es plantaran a les 18h a la plaça Montserrat Canals, des d’on s’iniciarà una cercavila pel centre, a partir de les 18.30h, que finalitzarà a la plaça de l’Església. Allà es realitzarà la ballada conjunta i el lliurament de records. La jornada acabarà amb un sopar de germanor a la pista de l’escola Martí Poch i la Festa Jove amb CatRock i sessió de Dj’s dins la Setmana de la Joventut de l'Espluga de Francolí.

Les colles que hi participaran són les de l'Espluga de Francolí (Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans), Ermita de la Santíssima Trinitat de l'Espluga, Montblanc (Amics dels Gegants), Vimbodí i Poblet, Rocafort de Queralt, Pira, Vilallonga del Camp, La Selva del Camp, Alcover, Valls (Colla Pessigolla), Tarragona (Passeig Torroja), Tarragona (El Serrallo), Cambrils (Tota l'Endenga), Vinyols i els Arcs, Segur de Calafell, Torregrosa (Els descordats), Verdú, Coll de Jou, Moià, La Llacuna, Barcelona (Sant Andreu Palomar) i El Prat de Llobregat.

La commemoració es completarà el 27 de juliol amb el naixement dels gegantons Terra i Pastor, que representaran els dos fills preadolescents del Gorg i l'Spluc. Tot plegat compta amb el suport de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí.

tracking