Diari Més

Successos

En coma un jove de Salou després de ser immobilitzat pels Mossos d'Esquadra

El jove marroquí, de 30 anys, esta ingressat a l’hospital Joan XXIII des del passat 3 de juliol

La detenció del jove es va produir al carrer de Girona, on residia.

En coma un jove de Salou després de ser immobilitzat pels Mossos d'EsquadraGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jove de trenta anys, Ahmed, de nacionalitat marroquina i resident a Salou, està ingressat des del passat 3 de juliol en estat de mort cerebral com a conseqüència d'una parada cardiorespiratòria.

Segons que explica el digital delcamp.cat, la parada es va produir quan els Mossos d'Esquadra estaven immobilitzant-lo com a conseqüència de l'actitud agressiva i agitada que presentava. Segons el mitjà, el mateix 3 de juliol, a primeres hores el dia, Ahmed, molt drogat i després de provocar diversos conflictes amb els veïns del bloc on vivia, al carrer Girona de Salou, va començar a comportar-se de manera molt violenta.

Després de quatre trucades al servei d'emergències, es va presentar una patrulla dels Mossos d'Esquadra que es va trobar el jove molt «agitat» i va intervenir per permetre l'actuació del SEM. Després d'immobilitzar-lo, el jove va entrar en parada cardiorespiratòria. Al mateix lloc se li van practicar tasques de reanimació i després de medicar-lo va ser traslladat a l'hospital de Tarragona.

Segons explica delcamp.cat citant dades de l'informe mèdic, no s'estableix una relació directa entre les ferides que li van provocar els agents en immobilitzar-lo i l'aturada, que també podria tenir a veure amb la cocaïna que havia consumit.

Ahmed, amb antecedents per violència de gènere, estava casat i tenia una filla. Amb tot, ja no residia amb la seva parella. Havia llogat una habitació en un pis del carrer Girona, on els problemes amb els veïns eren reiterats. Segons l'historial del pacient que cita delcamp, el dia 1 de juliol havia ingressat a urgències amb un quadre de palpitacions i dolor al pit. Al cap de tres hores i ja sense els símptomes, va ser donat d'alta.

La família del jove, segons el digital, es va traslladar del Marroc fins a Tarragona en conèixer la situació i el seu germà Moustafa, va presentar, el passat 10 de juliol, una denúncia davant el jutjat de Tarragona. El digital, citant testimonis dels companys de pis d'Ahmed i presencials, afirma que tots coincideixen que la detenció no va resultar «desproporcionada», com si creu la família del jove.

tracking