Diari Més

Successos

L'autor del tiroteig de Gavà podria estar relacionat amb el recent crim de Miami Platja

Els investigadors dels Mossos han informat que té un domicili en propietat a Calafell

Un agent de Mossos d'Esquadra, amb el cotxe del detingut al fons.

L'autor del tiroteig de Gavà podria estar relacionat amb el recent crim de Miami PlatjaMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'autor del tiroteig que ha ferit dos agents de la policia local a Gavà i que ja ha estat detingut, podria estar relacionat amb l'home que va aparèixer mort, dilluns, al seu domicili de Miami Platja, a Mont-roig del Camp. Els Mossos d'Esquadra estan investigant la seva relació amb aquest crim, així com amb un segon assassinat comès la setmana passada a un bar de Vilanova i la Geltrú, on va acabar morint un home. Per altra banda, també estaria relacionat amb el municipi de Calafell. Els investigadors han confirmat que no és veí de la població del Baix Penedès, però que hi tindria un domicili en propietat.

Els fets han tingut lloc quan un vehicle logotipat dels Mossos, en un punt estàtic de control, ha detectat aquest vehicle que circulava a gran velocitat per la C-31, li ha demanat que s’aturés fent indicacions policials però el vehicle ha fet cas omís i ha intentat atropellar als agents, motiu pel qual aquests li han disparat diversos trets.

L'individu atacant és un home de 44 anys, nacionalitat espanyola i sense antecedents policials, que ha atacat amb una arma de foc els dos agents a les immediacions del tanatori del municipi. Com a conseqüència de l'atac, un agent de 62 anys ha resultat ferit crític després de rebre un tret al coll mentre que el seu company, de 50 anys, ha patit ferides greu en rebre un impacte de bala al genoll. Ambdós han estat traslladats a l'Hospital de Bellvitge i de la Vall d'Hebron, respectivament, pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que ha traslladat quatre unitats al lloc dels fets. L'atacant ha patit ferides a les extremitats, i després de ser detingut, també ha estat traslladat a un centre hospitalari. Tot i la confusió inicial, els Mossos d'Esquadra han desvinculat aquest atac «amb una acció terrorista».

El presumpte atacant ha fugit amb un Alfa Romeo de color verd. El vehicle ha estat interceptat però l'individu ha escapat i els Mossos han establert un dispositiu per localitzar-lo, amb la participació d'un helicòpter policial.La recerca de l'home s'ha centrat a la urbanització de Muntanya de Mar a Canyelles (Garraf).

Minuts després de la detenció del sospitós, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha felicitat els Mossos d'Esquadra a través d'una piulada a Twitter «per la seva eficaç resposta en un context de màxima dificultat, perillositat i urgència». Per altra banda,

l’inspector de Mossos d'Esquadra ha encoratjat, en roda de premsa, els policies locals que han resultat ferits i a les seves famílies, i els ha desitjat una prompta recuperació. També ha volgut felicitar als Mossos d’Esquadra i a la Policia Local que han participat en l’operatiu i han permès la detenció d’aquesta persona en menys d’una hora i mitja des de que s’ha tingut coneixement dels fets.

Imatge de la zona pròxima al tanatori de Gavà, on hi ha hagut dos policies locals ferits per arma de foc.

L'autor del tiroteig de Gavà estaria relacionat amb el recent crim de Miami PlatjaACN

Imatge d'arxiu dels Mossos en el marc del dispositiu de recerca del presumpte autor del tiroteig de Gavà.

L'autor del tiroteig de Gavà podria estar relacionat amb el recent crim de Miami PlatjaACN

Les pertenences de l'atacant, que ha estat detingut.

L'autor del tiroteig de Gavà podria estar relacionat amb el recent crim de Miami PlatjaACN

tracking