Diari Més

Societat

Treball per a tots, l'aposta del Mulla't

La campanya d’enguany busca recollir fons per a la inserció laboral dels afectats d’esclerosi múltiple

Presentació del merxandatge de la campanya del Mulla't 2017 a Mas Sabater de Reus.

Treball per a tots, l'aposta del Mulla'tF.E.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’esclerosi múltiple és una malaltia neurològica crònica que a Catalunya afecta a 7.000 persones. Un 70% dels casos es diagnostiquen entre els 20 i els 40 anys, motiu pel qual és la segona causa de discapacitat en persones adultes joves.

Amb aquestes dades a la mà, la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) ha volgut dedicar la campanya del Mulla’t d’aquest any al projecte FEMFeina, un programa que busca facilitar la formació i la reinserció laboral de les persones afectades. El programa també disposa d’una borsa de treball i d’un Centre Especial de Treball per proporcionar a les persones amb esclerosi múltiple o altres discapacitats una feina productiva.

«L’esclerosi afecta a gent molt jove, que sovint tot just ha començat a treballar quan els la diagnostiquen, i és un sotrac. Tenir una sortida laboral és molt important per a ells, perquè el fet d’estar diagnosticat d’esclerosi múltiple no té per què significar que t’hagis de quedar a casa sense sortir», explica Sefa Bové, coordinadora a la demarcació de Tarragona de les campanyes de la FEM.

La Sefa coordina la jornada del Mulla’t a la demarcació, que se celebrarà, igual que a la resta de Catalunya, aquest diumenge 9 de juliol. Durant el matí totes les persones que ho desitgin podran acostar-se a qualsevol de les piscines adherides a la campanya i banyar-se en solidaritat amb els afectats d’esclerosi. A més, podran comprar merxandatge i fer donatius per tal de contribuir al projecte FEMFeina. Tota la coordinació del Mulla’t a Tarragona es fa des de l’Hospital de Dia Mas Sabater de Reus, un dels quatre centres de neurorehabilitació d’Esclerosi Múltiple que funcionen a Catalunya. El centre dóna assistència a 70 usuaris de manera gratuïta, i compta amb un grup de catorze professionals que treballen amb l’ajut de voluntaris.

A Mas Sabater s’hi du a terme un treball de neurorehabilitació, però també d’acompanyament psicològic i social, tal com apunta Sefa Bové: «De vegades hi ha usuaris que no volen venir perquè no és el seu moment, o no en tenen ganes. Però a més de la part sanitària, a Mas Sabater també oferim un servei d’assessorament, resolem inquietuds, no només de les persones afectades, sinó també dels familiars. No voldria que ningú es quedés sense venir perquè no ho sabés. Sabem que compartir el que et passa amb algú que està vivint el mateix que tu és una ajuda important».

En aquest sentit, Bové posa en relleu la feina que fan els professionals que treballen al centre, des de fisioterapeutes a neuropsicòlegs, auxiliars d’infermeria i treballadors socials, entre d’altres. En paral·lel, el centre compta amb un equip de voluntaris que dediquen el seu temps a ajudar els usuaris.

El voluntariat és també una peça clau del Mulla’t, que enguany mobilitzarà prop de 1.500 voluntaris a tot Catalunya. A la demarcació de Tarragona la campanya farà obrir 193 piscines públiques i privades, tot i que en alguns indrets la jornada no se celebrarà aquest diumenge, sinó en una altra data assenyalada que asseguri una jornada més exitosa, com per Festa Major.

tracking