Diari Més

Oriol Junqueras, Marta Rovira, i Joan Tardà, a l'Acampada Jove 2017

Alberto i Grass de Boikot, i Laia Hernández d’Itaca Band, també participaran dels debats i col·loquis que organitza el festival

Rovira, Tardà i Junqueras en una imatge d'arxiu, juntament amb Gabriel Rufián.

Oriol Junqueras, Marta Rovira, i Joan Tardà, a l'Acampada Jove 2017ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Oriol Junqueras, Marta Rovira, i Joan Tardà són algunes de les personalitats que participaran a les xerrades i col·loquis de l'Acampada Jove 2017, que tindrà lloc els dies 13, 14 i 15 de juliol. Tal com informa l'organització, enguany l’objectiu és debatre sobre la construcció d’un nou país, i amb la mirada posada en el referèndum. D'aquesta manera, els temes de les xerrades i tallers són la diversitat, els drets socials i el procés constituent, el treball digne o la igualtat, entre d'altres. Aquest últim, estarà centrat en la presència de les dones al món de la cultura, i comptarà amb la participació de Laia Hernández, membre del grup musical Itaca Band.

A l’Acampada també hi haurà lloc per la memòria històrica amb els components de Boikot, que oferiran un homenatge als brigadistes de la batalla de Jarama, que va enfrontar les tropes franquistes amb les republicanes entre el 6 i el 27 de febrer del 1937. El debat i la reflexió entorn el feixisme i el racisme anirà de la mà del diputat d’Esquerra Republicana al Congrés, Joan Tardà; del fotroperiodista i il·lsutrador, Jordi Borràs, i del membre d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, Baharu Dembaga.

Per altra banda, l’acte polític central se celebrarà dissabte, i comptarà amb la presència del vicepresident del govern i president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, de la secretària general d’Esquerra Republicana i portaveu del grup parlamentari Junts pel Sí, Marta Rovira, del portaveu nacional de les JERC, Pau Morales, i de l’alcalde de Montblanc, Pep Andreu.

Al llarg dels tres dies de festival, també se celebraran col·loquis amb entitats llatinoamericanes com Alianza País, Defensem Cuba o Maloka. També hi haurà actuacions de cultura popular que tindran lloc dins del recinte de l'Acampada Jove i en diverses localitzacions de la vila de Montblanc, a més dels concerts, amb la presència de grups com Aspencat, la Pegatina, Doctor Prats, Zoo, Mellow Mood i Boikot, entre d'altres.

tracking