Diari Més

El rector de Santa Coloma es veu esquitxat per una herència amb polèmica

Mossèn Joan Francesc Amigó ha rebut la meitat de la casa d’una amiga, i la germana li reclama

Instant del programa 8 al dia, on la germana de J.G. exposa la problemàtica amb el rector de Santa Coloma.

El rector de Santa Coloma es veu esquitxat per una herència amb polèmicaDM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El rector de Santa Coloma de Queralt, Mn. Joan Francesc Amigó Bartra, s’ha vist esquitxat per una polèmica feta pública divendres passat, 30 de juny, al programa 8 al dia, de 8TV i presentat per Josep Cuní. Tot prové de l’amistat que el mossèn tenia amb una dona gran del poble de Ciutadilla i l’herència que aquesta (traspassada el febrer del 2016) va deixar a Amigó: la meitat de la casa dels pares de la dona, ubicada a Ciutadilla, i que és on vivia. La dona, J.G., tenia una germana, que viu a Cambrils, qui ara ha reclamat la part de l’herència deixada al rector de Santa Coloma de Queralt. Segons explicava al programa d’en Cuní, el mossèn es nega a cedir-li la meitat de la casa, si no li paga econòmicament la part que li pertocaria.

Davant d’aquestes declaracions, Mn. Joan Francesc Amigó va fer públic dilluns un comunicat a través del blog de la parròquia de Santa Coloma de Queralt en el qual assegura que ha estat «difamat públicament amb mentides». A través de l’escrit, Amigó relata la llarga amistat amb J.G., a qui «apreciava molt, i ella també m’apreciava i em cuidava com si fos un fill seu. Ella era soltera i no tenia fill». En aquest sentit, el mossèn narra a través del comunicat que des de feia molts anys s’havien cuidat mútuament, i recorda que tots dos havien passat temporades junts, anant, fins i tot, de vacances plegats. «En l’última etapa de la vida de J.G. vaig ser jo qui la va cuidar, ja que entre elles (J.G. i la seva germana) no es feien. Em vaig preocupar de buscar una persona que la cuidés de nit i de dia, perquè no es podia deixar sola. Jo li feia de tutor, amb el seu consentiment, i feia mans i mànigues per poder pagar totes les despeses que això va comportar», afegeix Amigó.

Així mateix, el rector explica que fa 12 anys, J.G. va decidir fer testament, davant notari, a favor d’Amigó, deixant-li la meitat de la casa dels pares, ubicada a Ciutadilla.

«La germana, però, no ha acceptat que em deixés la meitat de la casa, i vol que renunciï a aquesta herència», continua el rector de Santa Coloma de Queralt. Segons assegura, la germana ha anat a parlar amb el Bisbat «perquè m’obliguessin a renunciar». El Bisbat, però, «em deixa les mans lliures perquè faci el que cregui més convenient», assegura Joan Francesc Amigó, que conclou el comunicat afirmant: «M’ha difamat públicament, per televisió, com si jo l’hagués enredat (a J.G.) en l’últim moment. La seva intenció és pressionar-me i obligar-me, així, a renunciar».

tracking