Diari Més

Social

Valls adquirirà sòl del Barri Antic per construir habitatges públics

A través d’aquesta mesura, la ciutat comptarà amb nous pisos destinats a diferents col·lectius

Tots els grups del consistori vallenc van votar favorablement a la nova mesura.

Valls adquirirà sòl del Barri Antic per construir habitatges públicsAj. Valls

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Valls ha iniciat els passos perquè la ciutat compti, per primer cop, amb un parc públic d’habitatges que permetrà ampliar l’oferta de pisos amb un preu de lloguer adequat a diferents col·lectius, com joves, gent gran o persones amb dificultats. Els detalls encara estan per concretar, però, de moment, el consistori ha posat el rumb. I és que, en la sessió plenària celebrada ahir, el consistori va aprovar per unanimitat la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana de Valls per tal de crear una clau que permetrà a l’Ajuntament adquirir sòl i crear un sistema d’habitatge dotacional públic.

Tal com destaca el regidor de Serveis Socials i Habitatge, Jordi Cartanyà, aquest és tan sols un pas. D’altra banda, el projecte haurà de ser aprovat per la Comissió Urbana de Tarragona. Malgrat tot, Cartanyà avança que la previsió és adquirir habitatges del Barri Antic en estat de ruïna, enderrocar-los i construir nous pisos, que es posarien a lloguer amb preus assequibles per a certs col·lectius. La zona concreta que es pretén adquirir encara no ha transcendit i el nombre d’habitatges públics que es construirien a través d’aquest sistema, estan per concretar.

Segons va explicar ahir en sessió plenària el Primer Tinent d’Alcalde, Martí Barberà, el nou POUM de Valls, que es troba en fase final de tramitació, preveu el sistema d’habitatge dotacional públic. Actualment, però, hi ha vigent el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), document que no contempla aquesta clau i, per tal d’avançar en les necessitats en matèria d’habitatge, s’ha decidit fer aquesta modificació puntual i, així, guanyar temps mentre no entra en vigor el nou pla urbanístic.

Des de l’oposició, els diversos grups es van mostrar satisfets amb la proposta, però això no va evitar que l’equip de govern rebés algunes crítiques, sobretot des de la CUP. En aquest sentit, la cupaire Paloma Vicente va recordar que el POUM «va amb retard», tal com també va subratllar des de Compromís per Valls, Ramon Font. Des del PSC, Rosa Maria Ibarra, també destacà que «el POUM va tant lent, que ara ens hem de dotar de les eines necessàries per poder avançar en matèria d’habitatge».

El sistema d’habitatge dotacional públic s’emmarca en el Pla Local d’Habitatge posat en marxa fa un parell d’anys i a través del qual ja s’han posat en marxa algunes mesures, com les subvencions per reformar habitatge.

tracking