Diari Més

Els Amics dels Gegants de Montblanc viatgen a Zamora en motiu de les Fiestas de San Pedro

La colla montblanquina i els castellans Capitonis Durii celebren l'agermanament

Els Amics dels Gegants de Montblanc viatgen a Zamora en motiu de les Fiestas de San Pedro

Els Amics dels Gegants de Montblanc viatgen a Zamora en motiu de les Fiestas de San PedroEls Amics dels Gegants de Montblanc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Amics dels Gegants de Montblanc han viatjat fins a la ciutat de Zamora per participar a les Fiestas de San Pedro en motiu de la segonapart de l'agermanament entre Capitonis Durii de Zamora i Amics dels Gegants.

El divendres 23 de juny al migdia, els 44 components montblanquins van arribar a Zamora. L'endemà dissabte, la jornada es va obrir amb la inauguració d'una exposició amb la presència dels gegants Els Veguers de Montblanc. Seguidament, a l'Ajuntament de Zamora hi va tenir lloc una recepció institucional de benvinguda, que va continuar amb una altra recepció a la Diputación de Zamora. Al migdia, els montblanquins van visitar el Museo de la Semana Santa de Zamora i el Castell. Al migdia, les dues colles van dinar plegades.

A les 8 del vespre hi va haver la desfilada de gegants pel centre de la ciutat, encapçalada pels Amics dels Gegants de Montblanc, amb la banda medieval dels Veguers i la comitiva dels gegants del Cerco de Zamora. Centenars de zamorans van omplir els carrers per veure ballar als gegants, especialment a la Plaza Mayor, que va congregar a molt públic. La festa va continuar a la nit, després del sopar, amb una vetllada musical d'arrel zamorana i que va comptar amb l'actuació dels Grallers dels Amics dels Gegants.

El diumenge, els montblanquins van assistir al Teatro Principal de Zamora per veure l'espectacle teatral 'Zamora, a vista de giganta', que recrea la història de la ciutat amb els gegants. Al migdia, amb el dinar de comiat, es va posar el punt final amb els parlaments dels presidents de les dues colles i l'intercanvi d'obsequis.

tracking