Diari Més

Medi Ambient

Una actuació mediambiental millora l'entorn de l'Ermita de la Roca i redueix el risc d'incendis

S’han netejat gairebé 5.000 metres quadrats de terreny gràcies a l’acord entre l’Obra Social “la Caixa” i la Diputació de Tarragona

Imatge de la visita d'aquest matí per informar de l'actuació de l'entorn a l'Ermita de la Roca.

Una actuació mediambiental millora l'entorn de l'Ermita de la Roca i redueix el risc d'incendisCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’acord anual de col·laboració entre l’Obra Social “la Caixa” i la Diputació de Tarragona ha permès realitzar una actuació mediambiental a l’entorn de l’Ermita de la Roca, a Mont-roig del Camp. Aquests treballs, duts a terme per l’empresa Formació i Treball entre novembre i abril, han permès millorar l’àrea, reduir el risc d’incendis a la zona i integrar persones en risc d’exclusió.

El projecte d’intervenció, en el qual hi ha treballat tres persones aturades i un tècnic especialista de l’empresa, s’ha netejat i desbrossat la zona del barranc, amb una extensió de 4.500 metres quadrats, a més de recuperar els camins que porten al mateix barranc, al llarg de 200 metres quadrats més. L’actuació s’ha explicat en una visita realitzada el matí d’aquest dilluns, en la qual hi ha assistit el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, el director Territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, la diputada delegada de Medi Ambient, Immaculada Costa i l’alcalde de Mont-roig, Fran Morancho.

Els treballs a l’entorn natural de l’Ermita de la Roca permetran incidir positivament en els hàbits relacionats amb la salut de les persones i de l’entorn. Es calcula que unes 600 persones als mes utilitzaran, de mitjana, els camins ara arranjats. En concret, s’ha recuperat el Camí vell de l’Ermita i s’ha creat un nou sender pedestre i una pista per bici que arriba fins al santuari. A més, el manteniment d’aquest entorn natural permetrà que el bosc continuï contribuint a contrarestar les emissions de CO2, amb una capacitat d’eliminar una quantitat d’aquest element contaminant de 2,5 tones per any.

L'acord anual de col·laboració per a la preservació dels espais naturals de la demarcació i per a la inserció laboral de persones en risc d'exclusió de la Diputació de Tarragona i l'Obra Social "la Caixa", engegat l’any 2006, ha permès fins ara dur a terme 128 actuacions amb la participació de 696 persones en risc d’exclusió social i laboral. L’Obra Social “la Caixa” hi ha destinat 8,85 milions d’euros.

Imatge de la visita d'aquest matí per informar de l'actuació de l'entorn a l'Ermita de la Roca.

Una actuació mediambiental millora l'entorn de l'Ermita de la Roca i redueix el risc d'incendisCedida

tracking