Diari Més

La mística s'apodera d'Altafulla en la 17a edició de la Nit de Bruixes

L'esdeveniment atreu un públic fidel que ronda els 10.000 visitants

Dos venedors vestits de bruixa i bruixot durant la Nit de Bruixes d'Altafulla. Imatge del 25 de juny de 2017

17a edició, Altafulla, esoterisme, mística, Nit de BruixesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bruixes, bruixots, gats negres, màgia i tarot han omplert els carrers d'Altafulla aquest cap de setmana en la 17a edició de la Nit de Bruixes. L'esdeveniment recrea un ambient místic i programa activitats per a adults i nens, des de contes explicats per bruixes fins a xerrades o consultes de tarot i astrologia. El coordinador, Diego Spano, ha explicat que la fira intenta transmetre que les bruixes, en contra de la idea establerta, «eren bones i que eren dones normals». Un ritual màgic on s'ha intentat «fer volar una escombra repetint la paraula 'Altafulla'» sota les ordres del Mag Nani ha servit com a cloenda de la Nit de Bruixes. L'esdeveniment atreu un públic fidel que ronda els 10.000 visitants.

Spano ha fet una valoració molt bona de l’edició d’aquest any, que ha coincidit amb la revetlla de Sant Joan –i que van iniciar amb un ritual on van unir «les energies dels quatre elements» amb «la terra de la platja, l’aigua del mar, el foc màgic vingut del Canigó i l’aire de la brisa nocturna». Com a novetat, aquest any la fira ha comptat amb un espai reservat per a ‘tarotistes’ –vinguts d’arreu del país-, que s’han ajuntat a una plaça, o la presència d’un druida.

Segons el coordinador, els visitants van a Altafulla sent conscients que en aquesta fira trobaran el que volen: «si volen tarot, el trobaran: si volen un vident també; si volen algú que els netegi l’aura, ho trobaran», ha apuntat. Tot plegat es completa amb una oferta gastronòmica, rituals i espectacles de màgia o xerrades que omplen cada racó del nucli del municipi. La cloenda ajunta un ball de bruixes amb un ritual on s’intentarà fer volar una escombra, i és que, segons explica Spano, «s’ha trobat en un llibre molt antic que si repeties tres vegades 'Altafulla, Altafulla, Altafulla', l’escombra començava a volar».

Segons el regidor de Turisme d’Altafulla, Pere Gomés, en aquesta edició es culmina un procés de 17 anys de fira de Nit de Bruixes en què s’ha aconseguit ajuntar «els millors experts en la matèria a Catalunya». A més, considera que la presència de visitants està «equilibrada» –entre 9.000 i 10.000 persones visiten la fira- i que el públic que s’acosta a «coneix la matèria i sap a què ve». Per Altafulla, la Nit de Bruixes representa el tret de sortida a la temporada turística i, de fet, el consistori apunta que la fira representa un important impacte econòmic per comerços i restauració.

Pla obert d'una bruixa, a la dreta, i dos visitants entrant al passatge. Imatge del 25 de juny de 2017

Nit de Bruixes, 17a edició, mística, Altafulla, esoterismeACN

Una dona tira el tarot a una visitant a la Nit de Bruixes d'Altafulla. Imatge del 25 de juny de 2017

Nit de Bruixes, Altafulla, mística, esoterisme, 17a edicióACN

Pla obert de la plaça del Tarot reservada a la Nit de Bruixes d'Altafulla. Imatge del 25 de juny de 2017. Pla picat

esoterisme, mística, Nit de Bruixes, 17a edició, AltafullaACN

tracking