Diari Més

Successos

Els Mossos d'Esquadra denuncien els organitzadors de la festa il·legal de Querol

La ‘rave’, que ha arribat a aplegar unes 500 persones durant el cap de setmana, es dona per finalitzada

Centenars de cotxes en un camp de Querol, a l'Alt Camp, en una festa 'rave' il·legal.

ocupar, camp, participants, Querol, il·legal, 'rave', festaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han aixecat una acta administrativa als organitzadors de la festa ‘rave’ il·legal que s’ha celebrat aquest cap de setmana en una zona boscosa de Querol, a l'Alt Camp. Segons han informat fonts policials, cap a les dues del migdia d’aquest dilluns els agents han denunciat a l’organitzador i a dos col·laboradors seus per la celebració d’una festa no autoritzada. A més, els mossos han mantingut els controls als camins d’accés i han fet proves d’alcoholèmia i drogues als conductors que abandonaven el lloc.

Segons l’alcalde de Querol, Jordi Pijoan, la festa ja ha finalitzat i aquest migdia només hi quedava un grup de persones recollint. En les pròximes hores, el consistori avaluarà l’estat en què han quedat els terrenys -que són propietat d’un banc- i els camins d’accés, després que la celebració hagi arribat a aplegar fins a 500 persones. Segons fonts policials, ara els Mossos d’Esquadra adreçaran la denúncia interposada als organitzadors als serveis territorials del Joc i d’Espectacles de Tarragona, que fixarà la possible sanció econòmica.

Aquest diumenge alguns participants ja van començar a marxar, però durant aquesta nit passada encara hi quedaven una setantena de vehicles. Aquest dilluns, els mossos els han fet aturar la música i està previst que l'espai quedi desallotjat durant la jornada. Segons Pijoan, els organitzadors han assegurat als Agents Rurals que recollirien els residus generats per la festa. «Esperarem a què s’acabi del tot i avaluarem com està el camp i l’entorn», ha apuntat.

La ‘rave’ s’ha desenvolupat des de la nit de la revetlla de Sant Joan en una zona protegida i amb avisos actius per alt risc d’incendi. El terreny pertany a un banc i tot sembla indicar que estaria embargat, segons l’Ajuntament. La nit de dissabte a diumenge s’hi haurien aplegat fins a 500 persones de Catalunya, l'Aragó, Andorra i el País Valencià.

El consistori apressa les administracions perquè es revisin els protocols i es redacti, finalment, el pla de gestió de l’espai natural per poder regular els usos que s'hi poden portar a terme. A més, l'Ajuntament no descarta tancar camins amb cadenes per evitar l'accés i estudiarà la redacció d’una nova ordenança municipal. L’octubre de l’any passat ja es va celebrar una altra festa il·legal a la zona.

Pla obert del control policial dels Mossos a la sortida d'un dels camins principals d'accés a la festa 'rave' il·legal de Querol.

alcalde, Mossos d'Esquadra, participants, rave, festa, Querol, il·legalACN

tracking