Diari Més

Societat

L'Ajuntament de Querol vol que es revisin els protocols per evitar que es torni a fer una festa il·legal a la zona

No descarten tancar camins per evitar l'accés en pròximes ocasions

Pla obert del control policial dels Mossos a la sortida d'un dels camins principals d'accés a la festa 'rave' il·legal de Querol.

alcalde, Mossos d'Esquadra, participants, rave, festa, Querol, il·legalACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Querol vol que es revisi la normativa i es reforcin les patrulles per evitar que es puguin tornar a celebrar festes 'rave' il·legals com la d'aquest cap de setmana a la zona o la de l'octubre passat. L'esdeveniment ha ajuntat més de 300 cotxes –més de mig miler de persones, segons els càlculs del consistori- en una zona boscosa amb un alt risc d'incendi. L'alcalde, Jordi Pijoan, ha reclamat que els Mossos o els Agents Rurals disposin d'eines «per actuar des del principi» i no quan la festa ja està muntada. L'alcalde ha explicat que, vist com han anat els fets, el consistori no descarta tancar camins amb cadenes per evitar l'accés a la zona quan tinguin la sospita que es pot muntar una 'rave'.

L'alcalde ha lamentat que fins a 700 persones es puguin reunir en un lloc sense sortides i ple de massa forestal mentre al consistori se'ls denega un permís per fer una paella en un aplec popular al juliol per l'alt risc d'incendi. Així, es queixa que, una vegada muntada la festa il·legal no hi hagi mecanismes per fer-los fora. «Venen amb un generador al mig del bosc, molts participants fumen, i en qualsevol moment pot haver-hi un descuit i que es cali foc», ha alertat.

Amb tot, reconeix que «és molt difícil» desallotjar-los i que fer-ho amb presència policial podria acabar convertint-se en un problema d'ordre públic «important»: «fa moltes hores que hi son, alguns han begut, hi ha drogues», ha assegurat. Per això ha instat a canviar la normativa o reforçar-la.

«Haurien de tenir els mecanismes per saber quan es munten i poder actuar amb els organitzadors perquè no s'hi ubiquin». «Des de l'Ajuntament, vist això, intentarem en aquest període de l'any tancar els camins amb cadenes, amb el risc que les obrin igual, però privar l'accés en aquesta època en uns dies determinats», ha dit l'alcalde.

tracking