Diari Més

Successos

L'exeducadora de la guarderia del Morell està investigada per tretze casos de maltractament

El jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona va deixar en llibertat amb càrrecs l'extreballadora el passat 23 de maig

Imatge d'arxiu de l'exmonitora de la llar d'infants del Morell entrant amb la cara tapada a un vehicle després de comparèixer al jutjat de guàrdia de Tarragona.

L'exeducadora de la guarderia del Morell està investigada per tretze casos de maltractamentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra investiguen tretze presumptes casos de maltractament a la guarderia del Morell i estan citats a declarar més d'una vintena de persones, segons han informat a Efe fonts judicials.

El passat 23 de maig, el jutjat d'instrucció número 1 deTarragonava deixar en llibertat amb càrrecs a l'exeducadora detinguda per maltractaments a la guarderia del Morell, tot i que li va imposar una ordre d'allunyament de 100 metres i inhabilitació per 6 mesos,.

L'exeducadora, Marta R., de 32 anys, va cometre, presumptament, abusos físics i maltractament psicològic sobre els alumnes de la guarderia durant almenys vuit anys, encara que els fets no es van saber fins a finals del 2015.

De moment han aflorat tretze casos de maltractaments, alguns d'ells amb elements sospitosos de xenofòbia, comesos presumptament per aquesta educadora, comiat pel consistori a l'abril del 2016 en conèixer alguns casos.

El jutjat número 1 deTarragonala investiga per maltractaments, vexacions, lesions i coaccions.

En la mateixa causa consten com a investigats per encobriment l'alcalde, Pere Guinovart (PDeCAT), l'exregidora d'Educació i l'exdirectora de la guarderia municipal.

Els Mossos d'Esquadra van detenir l'exeducadora, de 32 anys i família política de l'exregidora d'Educació- el passat 22 de maig, després de l'expedient disciplinari del secretari municipal que va desembocar en l'acomiadament de la cuidadora.

Ella va recórrer l'acomiadament en el jutjat social i la vista, que s'ha ajornat dues vegades, s'ha de celebrar a l'octubre.

Per aquest motiu, el jutge va decretar la mesura cautelar de la inhabilitació especial per a qualsevol activitat relacionada amb l'atenció de menors i una ordre d'allunyament de 100 metres de la llar d'infants del Morell.

Els maltractaments s'haurien produït al llarg dels vuit últims anys i segons l'acte del jutge, fet públic pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, consistirien a tractar els alumnes, de 0 a 3 anys de forma agressiva i vexatòria.

Entre les persones citades a declarar, consten totes les treballadores de la guarderia municipal, el secretari municipal i els pares dels casos denunciats.

tracking