Diari Més

Empresa

Ercros aprova el pagament de dividend per primera vegada a la seva història

La companyia presenta uns beneficis de 23 MEUR durant el primer semestre, un 17,1% més

Pla general de la fàbrica de clor d'Ercros a Flix que tancarà al desembre d'aquest any. Imatge del 15 de març de 2017.

Ercros amplia en 10 MEUR les inversions del pla d'adaptació al canvi tecnològicACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La junta general ordinària d'accionistes d'Ercros ha aprovat aquest divendres el pagament d'un dividend de 0,04 euros per acció amb càrrec al benefici de 2016, que va ser de 45,16 milions d'euros. La retribució a l'accionista ha inclòs també la recompra de 3,1 milions d'accions pròpies per a la seva amortització. El programa culminarà amb una reducció de capital, que també ha estat aprovada per la junta, després de la qual el benefici per acció (BPA), que a finals de 2016 era de 0,40 euros, passarà a ser de 0,42 euros. El ‘payout’ conjunt del pagament en efectiu i la recompra d'accions s'eleva a 13,44 milions d'euros, equivalent al 30% del benefici del 2016.

Així mateix, la junta ha ratificat la política de retribució a l'accionista per al període 2017-2020. El president d'Ercros, Antoni Zabalza Martí, ha explicat que amb aquesta decisió satisfan la demanda dels accionistes de veure retribuïda la seva inversió. A més, ha afirmat que ha estat possible gràcies a la perspectiva d'obtenir beneficis en exercicis futurs i per la sanejada situació financera de l’empresa. La política de retribució a l'accionista preveu un ‘payout’ màxim conjunt que segueix un camí creixent fins a arribar al 50% del benefici d’aquí a tres anys.En la seva intervenció, el president ha destacat els bons resultats aconseguits per Ercros el 2016, que han multiplicat per 6,2 vegades els obtinguts a l'exercici anterior. Zabalza ho ha atribuït a la reducció de costos i a la millora de productivitat obtingudes en els darrers anys, així com al bon moment dels mercats i a la conjuntura favorable de les energies i els aprovisionaments.

Millora de resultats durant el primer semestre

El màxim responsable de la companyia ha destacat la fortalesa mostrada per la majoria dels mercats, la qual cosa està permetent consolidar el volum de vendes. Segons Zabalza, «l'augment dels preus dels nostres productes ha propiciat una millora en els marges, fins i tot en l'actual context de pujada del cost dels principals subministraments i aprovisionaments». Ercros ha presentat una previsió de resultats del primer semestre amb un EBITDA de 37 MEUR -un 9,5% més que el mateix període de l’any passat-, i un benefici de 23 MEUR, que millora en un 17,1% l'assolit en els sis primers mesos del 2016.

tracking