Diari Més

Successos

Detenen a Riudecols un integrant d'una organització criminal d'elaboració i tràfic de drogues

L'operació policial s'ha dut a terme a les demarcacions de Lleida, Tarragona i Barcelona, i ha detingut un total de 10 persones

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil de Lleida, en el marc de l'Operació Saldos, duta a terme el dijous 22 de juny a les demarcacions de Tarragona, Lleida i Barcelona, ha desmantellat una organització criminal dedicada a l'elaboració de drogues de disseny, al cultiu de cànnabis i a la distribució de les substàncies produïdes.

En l'operació s'han detingut un total de 10 persones i s'han practicat 6 registres domiciliaris, 3 a la demarcació de Lleida, 2 a la de Barcelona i 1 a la de Tarragona. Durant els registres es van confiscar 20.294 grams d'speed, 20 litres de producte semisòlid anfetamínic, 3.340 comprimits de MDMA, 250 grams d'haixix, 6.146 grams de marihuana, gran quantitat de precursors i productes químics, instrumental de laboratori, més de 3.000 euros en metàl·lic, tres turismes, diversos telèfons mòbils, diversos ordinadors portàtils, així com documentació d'interès per a les investigacions.

L'operació es va iniciar a finals de l'any passat, quan la Unitat Orgànica de Policia Judicial (UOPJ) de la Comandància de la Guàrdia Civil de Lleida va tenir coneixement de la possible existència d'un laboratori d'elaboració de droga a la comarca del Segrià o Les Garrigues. Una vegada realitzades les investigacions, es va aconseguir localitzar la ubicació del laboratori, que estava a Mollerussa. Els agents policials van realitzar diferents dispositius, durant mesos, i nombroses vigilàncies discretes. Amb aquestes es van identificar a un total de deu persones que, suposadament, s'encarreguen del funcionament de l'organització.

Les sospites es van comprovar posteriorment, amb la inspecció del laboratori, que estava perfectament condicionat i dotat d'instrumentació i eines professionals necessàries per al cultiu i elaboració de les substancies estupefaents.

Els detinguts, que passaran a disposició judicial en les properes hores, són tots ells de nacionalitat espanyola. Es tracta de 6 homes d'entre 24/52 anys i 4 dones d'entre 27/49 anys d'edat, veïns de les localitats de Mollerussa, Les Borges Blanques, Pallejà, Riudecols i Barcelona.

L'operació, dirigida pel Jutjat d'Instrucció números 2 de Lleida, ha estat duta a terme per la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de Lleida, comptant-se amb la col·laboració de les diferents unitats de la Guàrdia Civil de les zones d'actuació.

Les substàncies intervingudes han estat remeses al Laboratori de l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses a Barcelona, perquè es procedeixi a l'extracció i anàlisi de les mateixes, i així, poder determinar la quantitat de substància estupefaent.

Un dels registres efectuats a la demarcació de Lleida.

Detenen a Riudecols un integrant d'una organització criminal d'elaboració i tràfic de droguesGuàrdia Civil

tracking