Diari Més

Mobilitat

Cinc municipis de Tarragona tindran nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

Fins ara, només existien punts a Reus i a Amposta

El punt de recàrrega de vehicles elèctrics a la plaça Llibertat de Reus, en una imatge d'arxiu.

Els vehicles elèctrics han de pagar per estacionar a partir d'aquest anyOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat oferirà 39 punts més de recàrrega per a vehicles elèctrics, que entraran en funcionament els pròxims mesos, arreu de Catalunya. A la demarcació de Tarragona, seran a les localitats de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Mont-roig del Camp, Montblanc i el Vendrell. Els altres nous punts que s'instal·laran a la resta de Catalunya seran a Figueres, Olot, Puigcerdà i Santa Perpètua de Mogoda.

La Generalitat ha destinat 514.750 euros a incentivar i desenvolupar la instal·lació d'aquestes noves estacions, mentre que la gestió quedarà en mans dels corresponents ajuntaments. Amb aquesta ampliació, la xarxa de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics, la XarxaRàpidaCat, arribarà als 126 punts de recàrrega d'accés públic, operatius i pròxims a la xarxa bàsica viària catalana.

En concret, els punts permetran carregar el vehicle en 20 minuts, que oferiran autonomia durant 120 quilòmetres, i l'objectiu per a 2018 és tenir una estació de recàrrega ràpida cada 50 quilòmetres.

En roda de premsa, la directora de l'Institut Català d'Energia, Assumpta Farran, ha informat que aquest fet permet avançar en el desenvolupament del Pla estratègic per al desenvolupament d'Infraestructures de Recàrrega per al Vehicle Elèctric a Catalunya 2016-2019 (PIRVEC). «Estem cobrint àrees metropolitanes. No estem prioritzant capitals de províncies perquè la gent no es mou així. Tenim tres àrees metropolitanes cobertes, només Lleida no queda coberta», ha raonat Farran.

Actualment, a més de Reus i Amposta,Barcelona, Girona, Lleida, Sant Cugat, Cabrera de Mar i l'àrea metropolitana de Barcelona són els altres punts de Catalunya que disposen d'un punt de recàrrega.

Farran ha explicat que es podrà accedir als nous punts de recàrrega amb el telèfon mòbil, sense necessitat d'utilitzar targetes de fidelitat com s'ha fet fins ara. La directora ha afegit que l'ús del telèfon mòbil per recarregar els vehicle és l'objectiu a assolir per a 2018 a tots els punts disponibles. A més, els usuaris podran accedir a la xarxa pública de recàrrega amb qualsevol de les targetes existents emeses per les administracions locals, sense necessitat de tenir totes elles com fins ara.

tracking