Diari Més

Medi Ambient

L'ACA i Repsol segueixen sumant esforços pel manteniment del cabal ecològic del riu Gaià

L'ACA i Repsol s'han reunit amb entitats i ajuntaments per fer balanç de l'acord que fixa l'alliberament de cabals ecològics al tram baix del riu

Imatge del riu Gaià.

L'ACA i Repsol segueixen sumant esforços pel manteniment del cabal ecològic del riu GaiàCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i Repsol segueixen sumant esforços pel manteniment del cabal ecològic del riu Gaià i la recuperació del seu ecosistema fluvial, segons informa la companyia petroquímica.

L'ACA i Repsol s'han reunit amb entitats i ajuntaments per fer balanç de l'acord que fixa l'alliberament de cabals ecològics al tram baix del riu.

En l'any hidrològic 2015-2016 s'ha alliberat com a cabal ambiental el 16% de l'aportació d'aigua que va entrar a l'embassament del Catllar (explotat per Repsol per concessió), uns 0,7 hm3 d'aigua.

També s'han alliberat cabals ambientals un 39% del temps (144 dies de 365), però no s'ha pogut alliberar cabal generador per la poca entrada aigua.

L'ACA i REPSOL continuen amb l'acord i l'alliberament de cabals ecològics i cabals generadors o crescudes controlades quan sigui possible, amb totes les precaucions necessàries i avisant tots els municipis aigües avall.

També s'analitzarà l'estat geomorfològic del riu des de l'embassament del Catllar fins al mar per tenir una valoració dels hàbitats fluvials que permet mantenir els cabals ecològics alliberats.

Aquesta actuació, segons informa l'ACA, es farà mitjançant el projecte europeu Smir Coste Action

tracking