Diari Més

Empresa

El jutjat mercantil obre el procés de liquidació per a la venda d'Abelan Catalana a Alcover

L’administrador concursal haurà de presentar un pla de liquidació tenint en compte que ja hi ha interessats en adquirir la paperera

Imatge de l'entrada principal a la paperera Abelan Catalana, ubicada a la C-14, al terme d'Alcover.

Els treballadors rebutgen que una empresa compri la paperera AbelanACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat mercantil número 1 de Tarragona ha decretat l’obertura de la fase de liquidació de l’empresa paperera Abelan Catalana a Alcover, que a finals de gener va presentar concurs voluntari de creditors. Segons ha informat el TSJC, un cop acabada la fase comuna de concurs sense que s’hagi presentat cap proposta de conveni, s’obre una nova etapa per vendre la unitat productiva. La resolució del jutge, dictada aquest dilluns passat, dona deu dies a l’administrador concursal per presentar pla de liquidació, tenint en compte que la societat Iberboard ha presentat una oferta de compra i la multinacional Eska ha manifestat la intenció de participar activament en la fase de liquidació. Amb una plantilla d’uns 130 treballadors i un deute d'uns 20 milions d’euros, Abelan Catalana està en mans del fons d’inversió PHI Industrial des de fa quatre anys.

Des que PHI es va fer càrrec del negoci, els acomiadaments han estat continus, segons havia denunciat el comitè d’empresa. Abans, la paperera pertanyia a la multinacional americana Newark Group i tenia 212 treballadors l’any 2012. La factoria acumula gairebé cent anys d’activitat en una zona de llarga tradició paperera i la seva producció s'havia reduït de les 200 tones diàries de mitjana, a un màxim de 140 tones que es produeixen actualment.

tracking