Diari Més

Animals

Agricultura investiga la traçabilitat de la vaca Margarita per evitar el seu sacrifici

Les actuacions complementàries que s'estan duent a terme «suspenen el termini per resoldre el procediment sobre la vaca»

Un grup de persones visitant la Margarita, que és molt afable amb tothom.

Mobilització ciutadana per evitar el sacrifici de la vaca tortosina MargaritaRubén Lucía

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament d'Agricultura de la Generalitat segueix investigant la traçabilitat de la vaca Margarita, segons una carta d'Agricultura dirigida al santuari d'animals El Hogar Provegan, ubicat a Marçà, al Priorat, i propietari actual del bòvid.

La carta informa que es duen a terme actuacions complementàries que suspenen el termini per resoldre el procediment sobre la vaca, a la qual, en principi, caldria sacrificar per estar mancada de documentació.

Margarita és una vaca de lídia de poc més de quatre anys de vida localitzada en una finca de Tortosa en una inspecció veterinària per les queixes d'un veí. La seva mare no guanyava pes per alletar-la i al seu propietari li va fer pena sacrificar-la, de manera que la va regalar a un amic. Cap dels dos va registrar l'animal, tal com marca la normativa europea, sobretot en prevenció de malaltia de les vaques boges, i en detectar-la durant la inspecció, es va obrir un expedient per sacrificar-la.

Aquest procediment ha topat amb una forta oposició iniciada pels altres veïns de la finca, que van criar a Margarita com si fos un animal de companyia. Moltes persones s'han bolcat en la causa per intentar salvar a Margarita, i s'han recollit més de 180.000 firmes per evitar el sacrifici.

A la carta, Agricultura denega al santuari d'animals ser part en el procés sancionador, perquè es va iniciar el mes de febrer passat i ells són els propietaris legals de la vaca des del 12 de maig.

Elena Tova, responsable del santuari El Hogar Provegan, que acull i protegeix animals, ha afirmat aquest dimarts que «ja saben la procedència de Margarita», i ha valorat positivament que «hi ha un acostament per solucionar el tema». «Busquen la traçabilitat, això és, des de l'origen de la vaca fins al sanejament, i treure-li aquesta sentència de mort», ha afegit.

Aquest mateix dimarts, El Hogar Provegan ha penjat, al seu perfil de Facebook, un vídeo com a mostra d'agraïment a les persones que donen suport a la causa per salvar a la Margarita.

Moltes persones s'han mobilitzat per intentar salvar la vaca.

Mobilització ciutadana per evitar el sacrifici de la vaca tortosina MargaritaEl Hogar ProVegan

Moltes persones s'han mobilitzat per intentar salvar la vaca.

Mobilització ciutadana per evitar el sacrifici de la vaca tortosina MargaritaEl Hogar ProVegan

tracking