Diari Més

Un nou festival a la Costa Daurada i al Camp apropa la música clàssica al públic

El Festival Internacional de Música Costa Daurada – Salou, amb més de 10 poblacions implicades, oferirà més de 40 concerts

Un moment de la roda de premsa de la presentació del festival, que ha tingut lloc a Salou aquest dilluns.

Un nou festival a la Costa Daurada i al Camp apropa el públic a la música clàssicaAjuntament de Salou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diferents municipis participen per primera vegada, aquest estiu, en l'organització d'un nou festival de música clàssica a la Costa Daurada. Es tracta del Festival Internacional de Música Costa Daurada – Salou, que a més de Salou, compta amb la participació de Tarragona, Torredembarra, Santa Coloma de Queralt, Altafulla, Creixell, Montblanc, Roda de Berà, Vilanova d'Escornalbou, Valls i Cambrils. A Salou es programaran 5 concerts, entre ells l'inicial i un segon, en el marc de les Nits Daurades.

El director del Festival, Melani Mestre, després de mostrar-se molt satisfet per poder iniciar una experiència d’aquestes característiques, explica que es tracta d’un festival amb un format únic amb més de 10 poblacions implicades, i en el que hi haurà una combinació entre la formació de músics i també una exhibició en concerts de petit i gran format, amb una versatilitat de programa, com òpera, sarsuela catalana, piano i amb grans èxits de la música clàssica.

L'esdeveniment oferirà un programa proper, amè i de proximitat de música clàssica en espais de gran bellesa, que farà vibrar al públic durant més de 5 setmanes. Es comptarà amb concerts simfònics i de música de cambra i amb intèrprets com els violoncel·listes Svetlana Tovstukha i Edmon Bosch, l'arpista Laia Barberà, l’oboïsta Marta Vara, la soprano Charo Tris, els guitarristes Izan Rubio, José Galeote, José Isidoro Ramos, Carles Hoyo i Françoise-Xavier Nicolet, els violinistes Natalia Borysyuk i Manel Ribera, el pianista Melani Mestre, el Quartet Ibèric, Salzburg Guitar Trio, el ClassicJazz Quartet, el Duo Tangozzola i la JOFICAT, Jove Orquestra Filharmònica de Catalunya.

A Salou, els 5 concerts que s'hi duran a terme, seran gratuïts. La resta de concerts tindran un preu únic d’entrada de 5 euros, i serà gratuït per a nens i jubilats.

El festival té un pressupost de 100.000 euros i el municipi de Salou –a través del conveni signat aquest dilluns- no aportarà diners, sinó infraestructura (els espais del Teatre Auditori de Salou) per a la seva realització.

El programa complet amb tots els concerts es pot consultar a través d'aquest enllaç.

tracking