Diari Més

Laboral

Les empreses auxiliars de les nuclears d'Ascó i Vandellòs tornen a fer vaga dimarts

Hi haurà serveis mínims en una aturada que vol exigir el manteniment dels llocs de treball i unes condicions laborals dignes

Imatge d'arxiu d'alguns participants a la vaga del passat dimarts 13 de juny a Ascó.

Ascó, piquet, lloc treball, vaga, empresa auxiliar, protesta, jornada, Vandellòs, treballador, nuclearACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors de les empreses auxiliars de les centrals nuclears d'Ascó i Vandellòs (ANAV) celebraran, aquest dimarts, la segona jornada de vaga per exigir el manteniment dels llocs de treball i unes condicions laborals dignes. El primer dia de vaga va ser el passat dimarts 13 de juny.

Precisament el matí d'aquest dillunss’ha produït una reunió entre la direcció d’ANAV i els representants de les seccions sindicals de la UGT i CCOO, «on s’ha pogut apreciar una canvi d’actitud de l’empresa», segons informa la UGT. I és que aquesta «vol reprendre les negociacions per desbloquejar el conflicte amb les plantilles de les empreses col·laboradores». La direcció d’ANAV i els sindicats van arribar a un preacord que finalment el dia 9 de juny les assemblees de treballadors no van ratificar. Ara, l’empresa ha emplaçat els sindicats a presentar un proposta alternativa sobre els aspectes que no accepten els treballadors i les treballadores de les subcontractes.

Així doncs, la propera setmana les Federacions d’Indústria de la UGT i CCOO de Catalunya convocaran els seus delegats i delegades a les empreses auxiliars per preparar aquest document amb les reivindicacions no resoltes, que posteriorment faran arribar a la direcció d’ANAV.

Actualment les dues centrals nuclears tenen subcontractades una trentena d’empreses amb més de 1.300 treballadors i treballadores, per sobre de la plantilla pròpia d’ANAV (un miler d’empleats). Els serveis externalitzats són molt diversos, des del manteniment industrial i elèctric fins a l’enginyeria, passant per la neteja industrial i de locals.

La UGT exigeix un acord d’ANAV amb les empreses auxiliars «per garantir l’aplicació del conveni col·lectiu de referència de cada sector, la formació adequada dels treballadors i la prevenció de riscos laborals, la no contractació d’empreses multiserveis i la subrogació de les plantilles».

tracking