Diari Més

Espectacles i rituals místics ompliran la 17a Nit de Bruixes d'Altafulla

Les bruixes i bruixots seran els protagonistes de l’entorn de la Vila Closa d'Altafulla els dies 24 i 25 de juny

Un moment de la presentació de l'esdeveniment, que ha tingut lloc aquest dilluns, on hi ha participat la bruixa que protagonitza el cartell.

Espectacles i rituals místics ompliran la 17a Nit de Bruixes d'AltafullaAjuntament d'Altafulla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Altafulla es convertirà en un municipi de bruixes i bruixots aquest cap de setmana, en el marc de la 17a Nit de Bruixes. Per sisè any consecutiu, la fira es durà a terme al llarg de dos dies, dissabte 24 i diumenge 25 de juny, amb un programa carregat d’espectacles, conferències i rituals vinculats al món esotèric i místic.

Com a novetats d’enguany hi destaquen l’ampliació de la fira, l’obertura del Museu Etnogràfic i el ritual de la matinada de divendres a dissabte, que obrirà aquesta edició de la Nit de Bruixes. A més, noves disciplines esotèriques estaran presents durant el cap de setmana a Altafulla, així com el naturisme.

El dissabte 24 de juny, a la una de la nit, tindrà lloc el ritual de Sant Joan (en el marc de la revetlla del divendres 23 de juny), que anirà a càrrec de Xavier Tort, de l’Escola Mariló Casals, que explicarà com aprofitar les energies màgiques d’aquesta nit tan especial per deixar enrere allò que ja no es vol, i demanar allò que es vol assolir en aquest nou any, fins al proper Sant Joan, de manera divertida però també màgica.

Precisament, el coordinador de la mostra, Diego Spano, ha explicat que l’objectiu per aquesta edició és fomentar els espectacles per incentivar la interacció i participació amb el públic. D’aquesta manera, la fira ofereix enguany quatre rituals, set conferències especialitzades, una cercavila dels Gegants d’Altafulla pels carrers embruixats de la Vila Closa i dos actuacions musicals en directe. A banda, com a novetat aquest any, s’incorpora l’obertura del Museu Etnogràfic d’Altafulla, i una exposició artística de fotografies de les bruixes més encantadores del municipi, a càrrec de Joan Casas.

Com ja es va produir l’any passat, la Nit de Bruixes d’Altafulla tornarà a comptar amb la participació d’un dels mestres més coneixedors d’aquest món com és Sebastià d’Arbó, així com també amb la Mostra d’Oficis i el Mercat Encantat, amb una quarantena de parades. Els carrers es decoraran per recrear un ambient adequat, on es podran trobar gats negres, mussols i aranyes penjats de fanals o finestres, carrerons plens de teles d’aranya o gegantines bruixes de cartró pedra que sortiran a dansar durant el cap de setmana.

La Nit de Bruixes d’Altafulla amplia enguany la seva superfície a la gespa del Castell amb la finalitat d’encabir-hi l’oferta gastronòmica amb la suma de les food trucks, com a novetat d’aquesta edició. D’aquesta manera, la mostra es distribueix en sis espais diferenciats com la gespa del Castell (oferta gastronòmica), la plaça de Sant Antoni, plaça del Pou, La Placeta i la plaça de l’Església (mercat esotèric), i el carrer dels Oracles.

tracking