Diari Més

Costa

Els socorristes de Cambrils inicien el servei carregant cadira i para-sol

Carreguen la cadira, una umbrela i el material des dels centres de coordinadoció i s’instal·len a diferents punts de la platja

Els socorristes de les platges han de portar el seu propi material des de casa.

Els socorristes de Cambrils inicien el servei carregant cadira i para-solCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cambrils ha començat la temporada de platges però, sembla ser, que ho ha fet a mig gas. Ni torres elevades de vigilància, ni casetes de material. Això és el que han trobat a faltar molts banyistes a algunes de les platges cambrilenques. Per contra, els usuaris assistien sorpresos a la «nova» forma de vigilància dels socorristes: carreguen una cadira de plàstic, el para-sol i la bossa amb el material i es dirigeixen al lloc triat de la platja. Un cop allí, seuen i realitzen el servei amb una visibilitat molt inferior a la que els podria facilitar treballar des dels llocs elevats que ofereixen les torres de vigilància.

«Durant tot l’hivern ha estat la caseta de vigilància aquí a la platja i, ara fa quinze dies, la van treure i no sabem per què», explica un dels veïns de la platja de l’Ardiaca a Diari Més. Segons el mateix veí, es tractava d’una de les casetes amb pal on s’hissava la bandera, es guardava el material i el socorrista pujava per tenir una bona perspectiva de la platja.

Convé recordar que Cambrils té 9 quilòmetres de platges i algunes són especialment extenses.

«Jo m’he trobat amb dos vigilants davant del resort Dorado Playa que carregaven amb la seva cadira, vermella, de plàstic i d’una coneguda marca de cervesa i altres estris, cap al seu lloc d’observació. M’ha semblat tercermundista», deia ahir una dona a les xarxes socials, on la forma de vigilància dels socorristes ha cridat l’atenció de molts.

Segons la cap de socorristes, els vigilants tindran cadires elevades. «S’han col·locat algunes, però no ha hagut temps de posar-les totes», explicava a Diari Més.

El passat 4 de juny, el consistori informava de l’acte d’hissada de banderes blaves a les platges. Recordava, aleshores, que l’empresa encarregada del servei, Aunar Group 2009, enguany posa al servei de platges divuit socorristes als quals se sumen dos tècnics de transport sanitari. Tal com s’anunciava, pel que fa a l’equipament, els socorristes havien de comptar amb torres de control i cadires de vigilància i de centres de coordinació a la Llosa, Prat d’en Forés- Regueral, Cavet, Vilafortuny i Esquirol.

tracking