Diari Més

Societat

TV3 viatja fins a Santes Creus per descobrir els secrets de la mort de Pere el Gran

El programa 'El lloc dels fets' centra el capítol d'aquest diumenge al Monestir de l'Alt Camp, on hi ha la tomba del rei

Imatge de Santes Creus, amb el monestir a l'esquerra.

El Monestir de Santes Creus recupera el Festival de Música amb 3 concerts el juliolACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

'El lloc dels fets', un programa de TV3 que recorre Catalunyadescobrint esdeveniments importants de la història en el mateix escenari on van passar, viatja aquest diumenge al monestir de Santes Creus per descobrir la història de Pere el Gran, enterrat a l'emblemàtic temple. Amb el títol 'Els enigmes de la tomba d’un gran rei', el capítol, que s'emetrà diumenge a les 23.40 hores, investigarà què s'amaga darrere la figura d'aquest rei i de la seva mort.

Pere el Gran va posicionar la corona catalanoaragonesa com una de les més importants del Mediterrani amb la conquesta del regne de Sicília, però es va guanyar un poderós enemic: la Santa Seu, que volia l’illa en mans franceses. El papa va ordenar una croada contra els regnes de Pere el Gran, i França es va llençar a intentar conquerir Catalunya.

El rei Pere va portar una vida de guerrer com el seu pare, Jaume I, capaç d’esclafar revoltes i de conquerir nous territoris, i va ser un dels homes més poderosos d’Europa. La seva mort, però, és plena d’enigmes.

tracking