Diari Més

Laboral

Mobilització a l'empresa PGI de la Selva per l'acomiadament de 14 treballadors

La CGT considera que es tracta d'un acomiadament col·lectiu encobert

Imatge de la factoria de PGI al polígon la Drecera de la Selva del Camp.

Mobilització a l'empresa PGI de la Selva per l'acomiadament de 14 treballadorsGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest divendres, a les 13.30 h, el Comitè d'Empresa ha convocat una concentració de treballadors davant les portes de la factoria de l'empresa PGI a la Selva del Camp, dedicada a la fabricació de teixits de polipropilè de la multinacional Berry Global. La companyia té la seva fàbrica al Polígon Industrial la Drecera.

Segons la CGT, la direcció de l'empresa ha acomiadat a 14 treballadors durant aquesta setmana, «que es sumen a altres produïts en els mesos que portem d'any, sumant en total més de 20, la majoria d'ells de caràcter estructural». Segons el sindicat, els acomiadaments es produeixen al mateix temps que es segueixen mantenint treballadors que han entrat a la factoria a través d'una empresa de treball temporal (ETT).

En el comunicat fet públic per la CGT, els últims acomiadaments constitueixen, «clarament» un acomiadament col·lectiu encobert. Afirmen que PGI no el reconeix «per no haver de posar en marxa un procediment que amb tota seguretat no seria admès per l'administració corresponent, i a més s'estalvien haver d'aportar informes de comptabilitat fiscal i tècnic».

Els representants dels treballadors afegeixen que l'empresa ha comunicat als treballadors l'aturada d'una línia de producció i la decisió d'emportar-se part de la producció a altres plantes d'Europa. Això s'ha fet, afegeixen, «esquenes del comitè d'empresa que ha rebut la informació directament dels treballadors afectats, cosa que és intolerable i que com a CGT no estem disposats a permetre».

La CGT, també al comunicat, convida, «a tots i totes les companyes a participar en les mobilitzacions que es portin a terme per evitar més destrucció de llocs de treballs, i a tota la ciutadania i organitzacions polítiques i socials, per tal de tallar d'una vegada l'eliminació i desaparició d'empreses al Baix Camp i concretament a la població de La Selva del Camp».

tracking