Diari Més

Successos

Detenen 45 integrants de tres grups dedicats al tràfic de cocaïna al Camp de Tarragona

Les detencions són el resultat de les operacions policials dutes a terme al barri tarragoní de Sant Salvador, el 18 de maig, i a Tarragona, Torredembarra i Creixell el passat 12 de juny

Imatge dels agents dels Mossos d'Esquadra a punt de realitzar una entrada i escorcoll durant l'operació policial.

Detenen 45 integrants de tres grups dedicats al tràfic de cocaïna al Camp de TarragonaMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat un entramat de grups criminals dedicats al tràfic de drogues -concretament cocaïna i marihuana- al Camp de Tarragona amb la detenció de 45 persones. Les detencions són el resultat de les operacions policials antidroga dutes a terme al barri tarragoní de Sant Salvador, el passat 18 de maig, i a Tarragona, Torredembarra i Creixell el passat 12 de juny. L’organització estava formada per tres grups organitzats i conxorxats per la venda i distribució de cocaïna.

La primera fase de la investigació es va iniciar al novembre de 2016, quan els Mossos van poder determinar que un grup organitzat s’havia instal·lat a Tarragona des d’on es dedicava a la venda de drogues, principalment cocaïna. Els investigadors van esbrinar que el grup estava coordinat amb dos més, un també instal·lat a Tarragona i un altre a Torredembarra. Aquest últim, a part de dedicar-se a la venda, era qui facilitava els estupefaents a l’organització. Per fer-ho desplaçaven la droga en petites quantitats als punts de distribució en combois de dos o tres vehicles de forma setmanal. Els grups també cultivaven marihuana per la seva venda amb plantacions que tenien en diferents pisos que havien ocupat a Tarragona ciutat.

Primera fase a Sant Salvador amb 27 detinguts

La primera fase de l’operatiu policial es va dur a terme el 18 de maig a Sant Salvador amb l’objectiu de desmantellar els punts de distribució de l’organització. En l’operatiu es van realitzar entrades i escorcolls i es van detenir 27 persones, principalment els encarregats de distribuir les drogues i el cap d’un dels grups de Tarragona.

En les entrades als domicilis dels detinguts es van intervenir més de 13.000 euros en efectiu, drogues de diferents tipus, principalment cocaïna, i estris per a la venda i distribució. A més, els agents van localitzar dues plantacions de marihuana en dos pisos que l’organització havia ocupat.

Segons fase a Tarragona, Creixell i Torredembarra amb 18 detinguts

La darrera fase de l’operatiu es va desenvolupar aquest dilluns dia 12. Aquesta segona fase, que contemplava la detenció dels principals caps dels grup, va permetre detenir 18 persones més, entre les quals estaven els dos líders que havien ocupat el lloc de qui havia estat empresonat. També es van realitzar entrades i escorcolls als domicilis dels detinguts a Tarragona, Creixell i Torredembarra, i a un restaurant, també a Torredembarra, que servia a l'organització per blanquejar els guanys.

Els policies van intervenir més de 15.000 euros en metàl·lic, 4,5 kg de haixix i altres substàncies en petites quantitats. D’aquesta manera, es conclou que l’organització pràcticament va quedar desmantellada amb la primera intervenció.

Quatre dels arrestats, un cop van passar a disposició judicial, van ingressar a presó, i 13 van quedar en llibertat amb càrrecs. La resta de detinguts estant pendents de que el jutge els citi a declarar.

Una furgoneta dels Mossos d'Esquadra davant d'un dels pisos on es va fer una entrada i escorcoll.

Detenen 45 integrants de tres grups dedicats al tràfic de cocaïna al Camp de TarragonaMossos d'Esquadra

tracking