Diari Més

Municipal

Cambrils suspèn la venda d'entrades del Festival de Música

El consistori està mantenint contactes amb una empresa que està estudiant fer-se càrrec del festival, però no hi ha res tancat

L'alcaldessa, Camí Mendoza, i el regidor de Cultura, Josep Lluís Abella, durant la roda de premsa d'aquest dimecres al consistori, després de l'anunci de la detenció del director del Festival de Música, Antoni Mas.

Cambrils suspèn la venda d'entrades del Festival de MúsicaAjuntament de Cambrils

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Patronat de Turisme de Cambrils ha suspès temporalment la venda d'entrades del Festival Internacional de Música de Cambrils a l'espera de trobar una empresa que es pugui fer càrrec de l'organització de l'esdeveniment. Segons ha informat el regidor de Cultura, Josep Lluís Abella, en una roda de premsa aquest dimecres al mateix Ajuntament on també hi ha participat l'alcaldessa, Camí Mendoza, «el govern està mantenint contactes amb una empresa que està estudiant la possibilitat» d'organitzar aquesta 43a edició del Festival, «però a dia d'avui no hi ha res tancat», en relació a la detenció d'Antoni Mas, director del Festival i propietari de l'empresa Publiolimpia, que feia diversos anys que era promotora del certamen, per haver estafat, presumptament, més de 200 milions d'euros.

Com que no hi ha temps per tornar a licitar l'organització del festival, l'altra empresa que l'assumeixi ho haurà de fer amb el mateix plec de clàusules que es va establir en el seu moment en la licitació pública. Aquest estableix que «l’Ajuntament de Cambrils no assumeix cap risc operatiu de mercat, essent l’execució del contracte a 'risc i ventura' del contractista qui, en conseqüència, assumirà les funcions de promotor únic amb tota la responsabilitat d’organització dels esdeveniments programats i adjudicats, i es farà càrrec, sense cap cost ni responsabilitat per a l’Ajuntament, de totes les actuacions necessàries». I és que el consistorino havia de fer cap despesa econòmica, i la seva col·laboració es limita a la cessió de l'espai del Parc del Pinaret i el suport amb personal de la Brigada i la Policia Local.

El contracte també especifica que l’empresa adjudicatària s’encarrega de la producció i execució en la seva totalitat de gestió, producció, realització i organització dels espectacles i concerts, cosa que comporta la contractació i pagament dels artistes i del personal necessari. Precisament, la nova empresa que està buscant urgentment i a contrarellotge el consistori hauria de «salvar el festival amb el mateix cartell musical que estava previst». I és que segons Abella,vista aquesta situació, «l'única alternativa és que una altra empresa pugui agafar el relleu de l’organització a través d’un negociat d’urgència, una vegada Publiolimpia hi hagi renunciat o bé l’Ajuntament rescindeixi el contracte». Finalment, aquesta empresa adjudicatàriatambé s'ha de fer càrrec de les indemnitzacions per danys i perjudicis causats a tercers en l’exercici de l’activitat, assumint totes les responsabilitats que se’n puguin derivar, tant personalment com civilment.

El mateix detingut i promotor del festival -a través de la seva empresa Publiolimpia SL- Antoni Mas, es va posar en contacte amb el consistori la setmana passada per informar que tenia «uns problemes personals i de solvència econòmica que feien perillar la viabilitat de l’esdeveniment, però que estava treballant per solucionar-los». Va ser en aquell moment que des de l'Ajuntament, segons explica Josep Lluís Abella, que va ser qui va parlar amb Mas, van començar a buscar alternatives en cas que Publiolimpia, finalment, renunciés a aquesta 43a edició del certamen.

La relació de Publiolimpia amb Cambrils i l'Hospitalet

La relació entre l’Ajuntament de Cambrils i Publiolimpia va començar l’any 2012. En aquell moment l’Ajuntament de Cambrils tenia greus problemes econòmics que amenaçaven la celebració del festival i Publiolimpia va col·laborar en l’esdeveniment amb l’organització d’un concert de Miguel Bosé al camp de futbol a canvi de la cessió de l’espai. El 2013 la gestió va ser compartida. I des del 2014 Publiolimpia s’encarregava de tota l'organització. El 2017 es va fer un concurs públic que va guanyar la mateixa empresa, «que va haver d'aportar documentació per garantir la seva solvència», segons informa el consistori. A més dels Festivals de Música, Publiolimpia també es va fer càrrec d'organitzar el campionat de Balls Esportius de Cambrils, que es retransmet pel Canal Esport 3. En aquest sentit, Abella es mostra sorprès amb la notícia de la detenció d’Antoni Mas, «ja que l’Ajuntament mai havia tingut problemes amb Publiolimpia en les anteriors edicions».

Per altra banda, l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant també s'ha fet ressò de la detenció de Mas. I és que Publiolimpia, ATA Producciones y Eventos Barcelona 2003, tot empreses del barceloní detingut, havien participat en l'organització de diversoscampionats nacionals de balls esportius al municipi els anys 2012, 2013, 2015, 2016 i 2017. «Els acords fins al 2016 sempre s'ha complert», asseguren des del consistori, tot i que estan a l'espera del compliment total del contracte d'aquest 2017, «que inclou l’emissió dels programes gravats durant el Campionat d’Espanya de 10 Balls a diversos canals de televisió».

tracking