Diari Més

Societat

Calafell remodela la plaça de Catalunya per dinamitzar el centre

L’actuació, que compta amb un pressupost de 54.000 euros, vol fer «més acollidora» la zona

Els treballs a la plaça on està ubicat l'ajuntament ja han començat.

Calafell remodela la plaça de Catalunya per dinamitzar el centreCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Calafell ja ha iniciat les obres que faran més acollidora la plaça de Catalunya, on hi ha l’ajuntament del municipi. Aquesta actuació té un pressupost de 54.000 euros i estarà acabada aquest mateix mes de juny. El projecte busca revitalitzar aquest espai, així com el conjunt del barri històric.

«Fer acollidora la plaça vol aconseguir que reforci el seu paper de punt de trobada i ajudi a dinamitzar l’economia del barri», s’explica des del consistori. En aquesta línia, s’hi plantarà més arbrat i s’hi instal·larà més mobiliari urbà. En particular, es «protegirà» la zona central de la plaça perquè els infants hi puguin jugar amb més seguretat, ja que, ara per ara, és complicat restringir-hi la circulació.

Una de les grans novetats és que es crearan quatre places d’aparcament gratuït, però regulat amb una limitació de temps, per als clients dels establiments de la mateixa plaça i els carrers propers. Segons destaca l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, «la plaça va ser renovada a fons fa uns anys, però ara es tracta de fer-hi un seguit de retocs que la converteixin en un autèntic focus de vida».

Ferré també afegeix que «ja hem intensificat les programacions culturals i festives que es fan a la plaça de Catalunya, que també aporten molta vida. Amb aquesta obra volem fer-ne un espai més acollidor, que convidi a estar-hi, a portar als nens a jugar i, a la vegada, donar facilitats per a l’activitat econòmica al nucli antic».

L’any 2009, Calafell ja va remodelar el nucli històric, amb una inversió d’1.161.990 euros.

tracking