Diari Més

Policial

Detingut el director del Festival de Cambrils per estafar més de 200 milions d'euros

L’empresari s’aprofitava de la seva estructura empresarial i li oferia un alt rendiment financer a tots els seus inversors

Antoni Mas, a l'esquerra, durant la presentació del festival el gener d'a

Detingut el promotor del Festival de Cambrils per estafar més de 200 milions d'eurosFIM Cambrils

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra van detenir, el passat 6 de juny, a Antoni Mas, el director del Festival Internacional de Música de Cambrils. Es tracta d'un home de 64 anys, nacionalitat espanyola i veí de Barcelona, que està relacionat amb un frau piramidal multimilionari en la denominada operació Auriga com a presumpte autor d’un delicte d’estafa i falsedat documental.Segons fonts properes a la investigació, les dues empreses són A T A Producciones y Eventos Barcelona 2003 SL i Publiolimpia SL.

A principis del mes de juny els Mossos van tenir coneixement que el propietari de dues empreses de promoció musical i publicitat podria està involucrat en un important frau financer de tipus piramidal. Els investigadors van poder comprovar que l’empresari s’aprofitava de la seva estructura empresarial i li oferia un alt rendiment financer a tots els seus inversors.

L’operativa defraudatòria consistia en el següent: l’arrestat oferia alts rendiments en interessos, molt per sobre d’altres productes financers, si els estafats invertien diners presumptament destinats a la compra d’espais publicitaris de grups i mitjans de comunicació d’àmbit estatal i la seva posterior cessió i venda a grans societats per tal que s’hi anunciessin. D’aquesta manera l’esquer era l’alt rendiment econòmic en interessos en relació amb el capital invertit a més de fer-ho sobre un producte d’aparent poc risc.

El detingut simulava i falsificava les factures amb aquestes grans empreses que suposadament es volien anunciar a televisió i obtenia el capital dels inversors aportant els contractes i factures falsificades com a garantia. Mitjançant aquesta dinàmica va arribar a defraudar a grans i petits inversors fins a200 milions d’euros.

Aquelles persones que s’hagin pogut veure afectades o perjudicades per aquests fets poden adreçar-se a qualsevol comissaria dels Mossos d’Esquadra i ja es posaran en contacte amb la Unitat Central de Delictes Socioeconòmics i Falsificació de Moneda per tal de poder-los denunciar. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

tracking