Diari Més

Laboral

Els serveis mínims de la vaga a les nuclears els marquen les normes de cada planta

Les jornades de vaga a les centrals de Vandellòs i Ascó comencen dimarts

La central nuclear de Vandellòs II, escenari d'un simulacre d'incendi i de fuita radioactiva

La central nuclear de Vandellòs II, escenari d'un simulacre d'incendi i de fuita radioactivaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha informat al Ministeri d'Energia que els serveis mínims de la vaga convocada dimarts a les centrals nuclears d'Ascó i Vandellòs els marquen els documents d'explotació de cada planta. Així s'ha transmès enuna reunió extraordinària, aquest dilluns, per analitzar i informar al Ministeri d'Energia sobre la disponibilitat i els serveis mínims que han d'establir-se davant la vaga convocada a les centrals nuclears catalanes.

La protesta es realitzarà dimarts i dimecres en aturades parcials i també els dies 20 i 21 de juny a les empreses contractistes que desenvolupen activitats de seguretat física, protecció contraincendis i protecció radiològica.

El CSN ha informat que el personal mínim que ha d'estar present a la instal·lació està establert als denominats Documents Oficials d'Explotació (DOE), és a dir, a les normes administratives de les Especificacions Tècniques de Funcionament, el Pla d'Emergència Interior i el Pla de Protecció Física.

D'altra banda, els inspectors residents del CSN de les plantes d'Ascó i Vandellòs també faran un seguiment continu de les actuacions que es produeixin durant el període de vaga.

tracking