Diari Més

Solidaritat

Port Aventura celebra 15 anys de 'Posa't la gorra'

AFANOC recull fons per lluitar contra el càncer infantil

Quinzena edició del 'Posa't la gorra' al Port Aventura, campanya per recollir fons per a la lluita contra el càncer infantil.

'Posa't la gorra' a Port AventuraGerard Faiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per quinzè any Port Aventura ha acollit la festa ‘Posa’t la gorra’, una iniciativa de l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) per a recaptar fons per a la casa dels Xuklis, on es dóna allotjament a nens i familiars que lluiten contra el càncer i que els permet estar més a prop de l’hospital. Al Camp de Tarragona, gràcies a l’AFANOC i a la fundació Port Aventura ja es porta quinze anys recolzant aquesta lluita amb un gest tant senzill com és el de posar-se una gorra.

Aquest dissabte el parc d’atraccions ha acollit una nova edició, en la que hi han participat milers de persones que han contribuït comprant una gorra amb l’entrada, els beneficis de les quals es destinarà íntegrament a subvencionar la casa dels Xuklis.

La plaça de la Xina s’ha convertit en l’escenari de la festa, que ha acollit diverses activitats i tallers, classes de zumba, festa de l’escuma i una minidisco amb vermut electrònic. L’objectiu del ‘Posa’t la gorra’ és passar una bona estona donant suport a aquells nens i famílies que viuen la lluita contra el càncer.

La quinzena edició celebrada a Port Aventura també ha tingut un punt reivindicatiu amb la lectura d’un manifest per part de la Laura i del seu germà, el Gerard, un dels més de 500 nens que viuen a la casa dels Xuklis. Ells, juntament amb AFANOC, reivindiquen que s’aprovi una llei que «reconegui la discapacitat en el mateix moment en que es diagnostica la malaltia per tal d’agilitzar la rebuda d’ajudes». Des d’AFANOC denuncien que actualment «poden arribar a passar sis mesos des de que els nens són diagnosticats fins que es reconeix la discapacitat», cosa que allarga la rebuda de les ajudes i provoca que algunes ja no siguin necessàries quan arriben.

Per celebrar els quinze anys d’unió de la Fundació Port Aventura amb la campanya ‘Posa’t la gorra’, que se celebra a tot Catalunya, el parc ha convidat a quatre de les famílies que es troben a la casa dels Xuklis a passar-hi tot el cap de setmana. La jornada festiva d’aquest dissabte ha comptat amb la participació dels Gegants petits de Reus, els Gegants de Montblanc i la Xaranga la capona de Tarragona.

tracking