Diari Més

Ensenyament

La Nit de la URV ret homenatge a professors, alumnes i col·laboradors

«Volem continuar contribuint a la formació de professionals excel·lents», deia el rector, Josep Anton Ferré

Representants de la comunitat universitària, d'empreses i institucions van ocupar l'escenari del Josep Carreras.

La Nit de la URV ret homenatge a professors, alumnes i col·laboradorsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La universitat reunia ahir alumnes, professionals, empreses i institucions col·laborades a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca en la Nit de la URV, un esdeveniment mitjançant es retia homenatge a tota la comunitat universitària. Era una dels actes amb què la URV celebra el seu 25è aniversari.

Ahir, el rector, Josep Anton Ferré Vidal confessava que imaginaven la Nit de la URV com «una oportunitat per trobar-nos totes les parts que conformem la institució universitària». La vetllada tenia un doble propòsit: d’una banda, «reconèixer la col·laboració de les empreses i institucions» que financen beques doctorals, projectes de recerca i «acullen els nostres estudiants en pràctiques» i, d’una altra, agrair la tasca de totes les persones que «hi col·laboren com a professorat associat en totes les facultats i escoles, aportant-hi la seva experiència professional». Sense la implicació d’empreses i institucions i la generositat de moltíssims professionals, la URV no hauria pogut esdevenir «una universitat realment útil per als joves que opten per confiar-nos la seva formació superior».

El rector comentava que no s’haurien convertit en una institució universitària de referència mundial, reconeguda arreu del món i amb «les seves arrels del sud de Catalunya». «Després de 25 anys, en vindran 25 més, i de vint-i-cinc en vint-i-cinc volem continuar contribuint a la formació de professionals excel·lents, a la generació de coneixement i al desenvolupament econòmic, social i cultural del sud de Catalunya», afirmava Josep Anton Ferré Vidal.

La Nit de la URV neix amb l’ambició de perdurar, d’esdevenir una trobada itinerant en què any rere any es puguin afegir a la llista del programa més noms d’institucions i empreses d’entre el miler que enguany acollien els estudiants de pràctiques de la URV. Alhora, des de la universitat desitgen incrementar també el nombre de professorat associat que a avui dia ja passa de les dues mil persones: «Excel·lents professionals que aporten un inqüestionable valor afegit a la docència de qualitat que oferim», concretava el rector.

Programa i entitats

El programa de l’esdeveniment va comptar amb els parlaments de l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet i Tous i de Begoña Muguerza Marquínez, directora dels departaments de Bioquímica i Biotecnologia. Posteriorment, es va procedir al lliurament de reconeixements al professorat associat distingit i es van fer vàries intervencions en representació dels responsables de pràctiques a empreses de la URV, en nom dels estudiants en pràctiques, en nom dels tutors de pràctiques de la universitat.

Tot seguit, es produia el lliurament dels reconeixements a les institucions i empreses. Algunes de les empreses i institucions destacades en la col·laboració amb la URV són el Banco Santander, el BBVA, BASF, la Diputació de Tarragona, El Corte Inglés, la Repsol Tarragona, Telefónica de España SAU, Dow Chemical Ibérica, l’Autoritat Portuària de Tarragona, l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II, Grup Solarca i Grup Soteras i una gran quantitat d’ajuntaments de la província. També hi col·laboren l’empresa Borges, CCOO, Creu Roja, el Grup Pere Mata, Diari Més, els hospitals de Tortosa, Reus i el Joan XXIII de Tarragona, entre d’altres.

Durant l’acte, els homenatjats per la URV van ocupar tot l’escenari de l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca.

tracking