Diari Més

Deu cellers guardonats en el 23è Concurs de Vins Embotellats de la DO Tarragona

Mas Vicenç de Cabra del Camp i De Muller de Reus lideren la llista amb dos primers premis

Els premis es van repartir entre un total de 10 cellers.

Deu cellers guardonats en el 23è Concurs de Vins Embotellats de la DO TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Concurs de Vins Embotellats de la DO Tarragona va lliurar, ahir dijous, els premis de la seva 23a edició en un acte celebrat al Port de Tarragona. L’esdeveniment forma part dels actes previs a la Fira del Vi de la DO Tarragona, que tindrà lloc del 16 al 18 de juny a la Rambla Nova de Tarragona. Pel que fa als premis, enguany els 18 guardons, entre primers i segons, s’han repartit entre 10 cellers.

En les categories de vi blanc aromàtic la victòria ha esta pel vi El Terrat de Mas Vicenç de Cabra del Camp, el vi blanc fusta Dent de Lleó de Mas Vicenç i el blanc sec Iris Chardonnay de Vins Padró de Bràfim. En categoria de vins rosats ha repetit com a guanyadora la Cooperativa de Bràfim amb el vi Puig Rodó Rosat. Pel que fa als vins negres, els guanyadors han estat el celler Molí de Rué de Vinebre en la categoria de negre jove pel Mims Negre; el Syrah de Muller de en categoria de negre criat amb fusta; i el vi Adrià de Paumerà, del celler Biopaumerà de Rasquera, en la categoria de negre criança. Pel que fa a les dues categories de vins licorosos, la victòria en la categoria de vins de licor sec ha estat per De Muller amb el Aureo Seco Muy Viejo i en la categoria de dolços ha estat la Cooperativa de Vila-rodona amb la seva Mistela.

Els segons classificats en les nou categories també han estat molt diversos. Com a novetat destaquen els dos llocs obtinguts per Vins i Caves Vives Ambròs de Montferri, que ha debutat com a celler adscrit a la DO Tarragona. Els altres segons llocs han estat per De Muller de Reus, Vins Padró de Bràfim, Mas del Botó d’Alforja, Adernats-Vinícola de Nulles i la Cooperativa de Vila-rodona. Tots els vins guanyadors es podran tastar i comprar en la propera Fira del Vi de la Rambla Nova.

L’acte de lliurament va comptar amb la presència del president de la DO Tarragona, Josep Lluís Grogués; el delegat del Govern, Òscar Peris; els directors territorials d’Agricultura i de Cultura, Àngel Xifré i Jordi Agràs; la Tinent d’alcalde de Tarragona, Elvira Ferrando; el regidor de Valls, Joan Carles Solé; Gabriel Mas, responsable de relacions Port-ciutat del Port de Tarragona; la vice degana de la URV, Olga Bustos; el president de la CEPTA, Antoni Belmonte i la directora del concurs i professora de la URV, Montse Nadal.

Després de lliurament els assistents van poder tastar el vins guanyadors i els participants al concurs, a més dels tastets gastronòmics de Km O elaborats pels restaurants El Llagut i Cocvla de Tarragona i l’Esportell del Bou de Picamoixons. Aquests tres establiments oferiran les seves propostes gastronòmiques a la Fira.

tracking