Diari Més

Indústria química

La meitat de les inversions de BASF del 2017 es faran a Tarragona

El Grup ha tancat el 2016 amb un increment de facturació a Espanya de l’1%, arribant als 1.164 milions d’euros

Carles Navarro, director general de BASF Espanya i Anne Berg, directora dels centres de producció a l'Estat.

La meitat per les inversions de BASF del 2017 es faran a TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup BASF a Espanya ha tancat l’exercici del 2016 amb un volum de vendes de 1.164 milions d’euros a Espanya, la qual cosa representa un increment de l’1% respecte de l’any anterior. La companyia ha presentat, aquest dimecres, a la seva seu de Barcelona les dades corresponents a l’exercici anual del 2016, alhora que també ha fet una previsió del que hi ha previst per aquest 2017 que, segons assenyala l’empresa, ha començat amb signes favorables de creixement.

Aquest percentatge puja al 3% si es té en compte només la sortida de productes químics, sense tenir en compte la divisió de serveis. Això situa el creixement per damunt del 0,7% que va ser la mitjana registrada al sector.

Les dades positives en les vendes s’han produït sobretot per l’increment en els volums facturats, la qual cosa ha permès compensar la caiguda dels preus de venda. Aquesta caiguda de preus és originada sobretot per l’efecte d’arrossegament de la caiguda els preus del cru.

Els productes de BASF España que han experimentat un major increment pel que fa als volums han estat sobretot els d’higiene, l’agricultura i la construcció. També la línia de negoci dels catalitzadors, que BASF va vendre’s a mitjan any, també va experimentar uns augments notables.

«El grup BASF creix a Espanya per damunt del ritme de la indústria química, amb una aposta clara per continuar augmentant els nostres volums a l’espera que es recuperin els preus de venda dels nostres productes», explicava Carles Navarro, director general de BASF Espanya.

Navarro també afegia que el creixement ha superat fins i tot les expectatives que la companyia tenia marcades pel 2016.

Noves adquisicions

L’any 2016, BASF ha completat l’adquisició de Chemetall, empresa especialitzada en el tractament de superfícies, que permet expandir la cartera de productes de la seva divisió operativa de ‘Coatings’.

També el 2016 es va posar en marxa la cinquena línia de producció de la planta de formulació de fungicides a Tarragona, amb una inversió de 21 milions d’euros. La planta ha comportat la creació de 30 nous llocs de treball i un augment de capacitat del 25%.

Aquesta planta tarragonina ha aconseguit posar-se a ple rendiment de producció en un període de temps molt curt pel que és habitual a la indústria, el que representa un «orgull» pels responsables de la companyia.

Inversions

Pel que fa a les previsions d’inversions, el grup alemany invertirà aquest any fins a 10 milions d’euros en la seva planta de Marchamalo, a Guadalajara, per modernitzar les instal·lacions i millorar la seva seguretat, cosa que contribuirà a consolidar el lideratge de l’empresa en el sector de les pintures per a automòbil a Espanya durant els pròxims anys.

La directora dels centres de producció espanyols de BASF, Anne Berg, ha detallat que la inversió a Guadalajara suposarà una quarta part dels 40 milions que la companyia destinarà als seus nou centres de producció a Espanya, i el de Tarragona serà de nou el que s’emporti el pessic més gran, concretament 20 milions.

En qualsevol cas, la inversió al ‘site’ tarragoní de la companyia es destinarà a tasques de manteniment i millora d’instal·lacions i no correspon a cap nova línia de producció.

tracking