Diari Més

Inversió

Calafell invertirà més de 300.000 euros en millores a les escoles

L’Ajuntament es farà càrrec de diverses obres de reparació als edificis, patis i instal·lacions

L'escola Mossèn Cinto Verdaguer és un dels centres de primària inclosos al projecte.

Calafell invertirà més de 300.000 euros en millores a les escolesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Calafell invertirà més de 300.000 euros per tal de realitzar millores a les diverses escoles de primària del municipi. El projecte ha estat aprovat per la junta de govern local de l’Ajuntament de Calafell i preveu una inversió de 332.901,58 euros.

Els treballs consistiran en la realització d’obres de reparació als edificis, patis i instal·lacions. No inclou la dotació de pissarres digitals i material docent, ni la millora de les zones d’aparcament de les escoles. En aquest cas, l’Ajuntament també té un compromís amb els centres, però es tirarà endavant a través d’altres projectes.

Les obres previstes amb el projecte recentment aprovat es faran, majoritàriament, aquest estiu i, en particular, les que no són compatibles amb la presència de nens als centres. Entre les feines que es faran, hi ha reparacions als sistemes de calefacció, millora de paviments als patis i als jocs infantils, cobertura de passadissos exteriors, així com renovació de tanques perimetrals. Un dels objectius d’aquestes actuacions és deixar resolts definitivament alguns problemes de manteniment que s’anaven allargant en el temps amb solucions provisionals.

Les actuacions que es desenvoluparan han estat avaluades pels serveis tècnics i educatius de l’Ajuntament, de forma consensuada amb les respectives comunitats educatives.

El projecte preveu que a l’escola Mossèn Cinto Verdaguer s’inverteixin 103.325,54 euros; a l’escola del Castell, 32.234,56 euros; a l’escola La Ginesta, 73.108,12 euros; a l’escola Vilamar, 49.922,36 euros; i a l’escola Santa Creu, 74.311 euros.

Segons l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, «el compromís del govern municipal és compensar les retallades que hi ha hagut en els darrers anys per part del departament d’Ensenyament de la Generalitat». «Les xifres que està destinant Ensenyament al manteniment dels centres ––ha afegit––, no cobreix ni el 10% de les necessitats més bàsiques. Enguany, gastarà 20.000 euros, que donaran per reparar unes goteres», assenyala l’alcalde Ramon Ferré.

El batlle també recorda que «és indiferent qui tingui la competència, ja que al final les millores reverteixen en els alumnes dels nostres centres».

tracking